BiH
2

Dom naroda PS BiH po hitnom postupku usvojio izmjene Izbornog zakona

Piše: S. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) danas je po hitnom zakonodavstvenom postupku usvojio izmjene Izbornog zakona BiH, koji je prethodno usvojio Predstavnički dom PSBiH.

Na 3. hitnoj sjednici Doma naroda po hitnoj proceduri usvojene su predložene izmjene Izbornog zakona, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Ranije je Predstavnički dom usvojio izmjene koje je predložila Interresorna grupa za izradu izmjena izbornog zakonodavstva, koju čine zastupnici Borjana Krišto, Hazim Rančić i Lazar Prodanović. Usvojene izmjene Izbornog zakona pročitajte ovdje.

Ipak, ono što privlači najviše pažnju javnosti su tri odvojene tačke o izmjenama Izbornog zakona, a koje se odnose na Mostar. To su prijedlozi zastupnika Mirsada Mešića i Damira Bećirovića, prijedlog zastupnice Borjane Krišto i prijedlog zastupnika Amira Fazlića i Mirsada Đonlagića.

O ovim tačkama zastupnici Predstavničkog doma PS BiH izjasnit će se do kraja sjednice, a od toga zavisi da li će izbori u Mostaru ove godine biti održani, jer će Centralna izborna komisija raspisati izbore već 4. maja.