Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U haaretzu neki dan procitah tekst o sarajevskoj Hagadi i pricu kako su je muslimani cuvali od kradje i unistenja. U Sarajevu su i Jevreji bili pod opsadom i zajedno smo svi bili na pravoj strani. Bosna i Hercegovina bi mogla biti primjer suzivota razlicitih naroda i religija. Historija nas uci toleranciji i ne znam kako su muslimani danas uspjeli upasti u zamku mrznje i netolerancije kad nikad nismo bili takvi. Zelim sretan Pesah svim Jevrejima.
Kakvi crni jevreji, da iko uci kroz historiju znao bi da je to najstariji virus koji napada planetu Zemlju. A reufe znam ja kad im je bio pesah da ni srbi ni armija bih nije smjela metak u Sarajevu ispaliti eto to znam da bi oni u svojoj sinagogici mogli vrijeme provoditi...
Svi koji su ostali u Sarajevu a mogli su otici su branili Sarajevo.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Svi vi koji nikad niste provitali niti Torah, Bibliju nit Kuran ne stavljajte se u vjernike molim vas. Vjernik se ne postaje mrznjom, cak ne mogu napisati ni prema tudjem. Kako ja da kazem da je izbavljenje sinova israilovoh"tamo necije" kad je to djelo Bozike. Tim danom On je pokazao ko je vladar ovoga svijeta i ko o svemu odlucuje stvara i rastvara!
čitate li vi gospodo u redakciji komentare?!?!
Gdje su ti svi silni jevreji sefardi, ljubitelji Bosne sada ? Velika većina je mahom između 45 i 92 otišla u Izrael. To su im porodice bile vijekovima u Sarajevu, međutim oni su i dalje znali šta im je prava domovina - obećana zemlja Izrael. BiH se može ponositi jevrejima, to je neupitno, imamo samo Emerika Bluma koji je zajedno uradio više nego svi naši političari od nastanka nezavisnosti, koji je uspostavo tako jednog velikog diva svjetski razmjera u vidu Energoinvesta. Misliti da jevreji sefardi gaje neke emocije prema BiH je čista naivnost ... U svakom slučaju, sretan im Pesah gdje god ga slavili, a ako ga slave u Izraelu neka se barem smiluju i ne bacaju bombe na komšije muslimane koji su bili većina prije nego što su se njihovi "preci" tu nastanili prije 70-80ak godina.
Mene moj babo rahmetli nije ucio da mrzim. Jevreji, zelim vam sretan praznik, da ga provedete u miru, blagostanju i sreci i da jos dugo godina i stoljeca provedete tu pored nas. Zelim vam isto ono sto zelim svojoj mami, svojim sestrama, svojoj djeci. Dodao bih i zenu, ali glupaca me ostavila. :-) Budite zdravi, sretni i veseli. :-)
Tealista od Toboza/ A de mi reci jesi li ti odrastao/la u pećini jbt.u normalnom svijetu se to zove kultura pa gdje god si svakome je drago da se čestita njegov praznik, tuđi kako god a pošto si ti PROTIV ČESTITANJA BILO KAKVOG PRAZNIKA..Samo te gledam hoćeš li i za koji šta izlanuti. A ti nabroja puno toga Croatisimus mislim da je dovoljno samo hag sameah pesah da ne bude provociraš što i radiš.Ako grijesim "Zdravo marijo i Oče naš" po par puta hvala Bogu znam iz svake vjere pomalo nije škodilo neka mi se nađe.
Mozes ti mene gledati u kitu samo seljanko jedna.
Sve si sam rekao o sebi komentarom nema potrebe da išta više dodajem ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sretan Pesah svim onim normalnim jevrejima koji ga slave.
Citam ove komentare i kako kadno i cinicno! Ako je iko iko iole vjernik ikedne monoteisticke reliije postovat ce drbelo ovaj praznik. O mislimani, pa zar Svevisnji u svetom Kuranu ne pise o izbavljenju sinova israilovih iz egipatskog ropstva?! Zar tim danom , On ne polaza svu svoju snagu i moc nad faraonom i "bogovima" njegovim. Svi vi koji ne vjerujete u ovaj dan i moc i snagu Boziu daleko, daleko ste od vjernika! SHALOM, SALAM
Davno sam razocarana na sve ove komentare, tolika mrznja... Ali navikli smo na uvrede.... Vise ne dolazim na ovom portalu bas zbog jakog antisemitizma....
Није поштено ако само ради антисемитизма не долазиш. Да рецимо тога нема, долазила би? На овом порталу има свих анти и свих фобо и доста свега са негативним предзнаком.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
HAG PESAH SAMEAH LE KULAM YEHUDIM
Toda raba :)
Alejkumuselam :)
Бујрум Песах
Hag Pessah Sameah :) חג פסח שמח
Ne znam zasto dislajk....
Blackfield => JEDI GOVNA
Колико је мени познато Јевреји у БиХ не подржавају оно што ради Израел Палестинцима. Сретан Песах, ако има наших босанскохерцеговачких Јевреја овдје на klix.
Cifuti 👎
Zidovi i vi koji podrzavate iste , sta ste se zapjenili sa kom i minusima a? Zasto tako burno ne reagujete na "svoje" sto ubijaju neduznu djecu Palestine ! ? I svaki bajram im je krvav !