{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića

F
5.9.2013. u 11:50
43
47
Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića
43
Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pokrenut će inicijativu za smjenu Mirka Šarovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iz SDS-a.
"Ostajemo privrženi vrijednostima koje su navedene u platformi o zajedničkom djelovanju dvije stranke na nivou BiH, ali će Šarović biti smijenjen na prvoj sjednici Parlamenta BiH", rekao je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci predsjednik SNSD-a Milorad Dodika.

Tvrdi da za to postoji i potrebna politička podrška. On SDS-u zamjera da “pokušava da na nivou BiH odradi samo svoje stranačke i pojedinačne interese”.

"SDS kalkuliše s bazičnim stavovima", rekao je Dodik i ustvrdio da je od “stranaca čuo da SDS govori da, kada je u pitanju provođenje odluke Sejdić-Finci, oni bi pristali i na izbor u Parlamentu BiH, a da to zavisi od Dodika. To nije naš dogovor, već njegovo kršenje i neću odustati od branjenja bazičnih interesa RS", ustvrdio je Dodik.

Inače, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić prethodno je za banjalučku ATV kao razlog za smjenu Šarovića naveo, kako je rekao, loše rukovođenje Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, prije svega u vezi s Protokolom sa Hrvatskom.

Kalabić je rekao da je klub poslanika SNSD-a već duže vrijeme nezadovoljan radom ministra Šarović i da će biti jasno napisano da ono što je Šarović uradio u parlamentarnom proceduri nije dobro.

Šaroviću se zamjera i dodvoravanje strancima, bez obzira na to šta misle domaće institucije i oni koji su ga imenovali, kaže Kalabić. Jedan od razloga je i loša komunikacija s poslanicima i neodgovaranje na poslanička pitanja, navodi Kalabić.

Zbog svega toga, kaže Kalabić, vrijeme je da Šarović bude sankcionisan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: