{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića

F
5.9.2013. u 11:50
43
47
Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića
43
Dodik: Tražit ćemo smjenu ministra Mirka Šarovića
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pokrenut će inicijativu za smjenu Mirka Šarovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iz SDS-a.
"Ostajemo privrženi vrijednostima koje su navedene u platformi o zajedničkom djelovanju dvije stranke na nivou BiH, ali će Šarović biti smijenjen na prvoj sjednici Parlamenta BiH", rekao je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci predsjednik SNSD-a Milorad Dodika.

Tvrdi da za to postoji i potrebna politička podrška. On SDS-u zamjera da “pokušava da na nivou BiH odradi samo svoje stranačke i pojedinačne interese”.

"SDS kalkuliše s bazičnim stavovima", rekao je Dodik i ustvrdio da je od “stranaca čuo da SDS govori da, kada je u pitanju provođenje odluke Sejdić-Finci, oni bi pristali i na izbor u Parlamentu BiH, a da to zavisi od Dodika. To nije naš dogovor, već njegovo kršenje i neću odustati od branjenja bazičnih interesa RS", ustvrdio je Dodik.

Inače, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić prethodno je za banjalučku ATV kao razlog za smjenu Šarovića naveo, kako je rekao, loše rukovođenje Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, prije svega u vezi s Protokolom sa Hrvatskom.

Kalabić je rekao da je klub poslanika SNSD-a već duže vrijeme nezadovoljan radom ministra Šarović i da će biti jasno napisano da ono što je Šarović uradio u parlamentarnom proceduri nije dobro.

Šaroviću se zamjera i dodvoravanje strancima, bez obzira na to šta misle domaće institucije i oni koji su ga imenovali, kaže Kalabić. Jedan od razloga je i loša komunikacija s poslanicima i neodgovaranje na poslanička pitanja, navodi Kalabić.

Zbog svega toga, kaže Kalabić, vrijeme je da Šarović bude sankcionisan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: