BiH
84

Dodik: RS neće ratovati, već će se odbraniti

SRNA
Foto: Srna
Foto: Srna
Republika Srpska neće ratovati, već će se odbraniti i ojačati političkim sredstvima, rekao je večeras u Istočnom Sarajevu kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS-a Milorad Dodik.

"Moja i politika SNSD-a jeste da RS bude što manje entitet, a što više država. Uvijek i samo i jedino RS, jer samo jaka Srpska može da nam obezbijedi ovdje život", poručio je Dodik, koji je i lider SNSD-a, na tribini u prepunoj sportskoj dvorani "Slavija".

On je rekao da nikad neće prihvatiti da neko ne voli RS zato što mu je teško i da će "dobra Srpska doći do svakoga".

Dodik je istakao da građani Istočnog Sarajeva zaslužuju mnogo više, jer su izdržali što nije niko u RS-u.

"RS mora da poštuje patnju i snagu ovog naroda ovdje", naglasio je Dodik.

Govoreći o protivkandidatima, Dodik je poručio da njegova politika nije politika mržnje. "Mi smo dovoljno superiorni u političkom stavu i snazi da odbranimo taj stav da ne moramo nikoga da mrzimo", rekao je Dodik.

Pozivajući građane da glasaju za SNSD i njegove kandidate, Dodik je rekao da je najsnažnije oružje ovog vremena glas na izborima i da se snaga dobija na izborima.

Kandidat koalicije SNSD-DNP-SP za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Željka Cvijanović poručila je građanima Istočnog Sarajeva da u Sarajevo ide da ispuni misiju, odnosno, da se čuje i uvaži glas RS-a.

Ona je pozvala birače da glasaju za Dodika za predsjednika RS-a, jer je on lider koji zna gdje i kako počinju, ali se i završavaju određeni procesi.

Cvijanovićeva je naglasila da niko, osim Dodika, nije u mogućnosti da završi započete procese u proteklom periodu.

"Narod će izabrati nas, jer je prepoznao da smo čuvari RS-a i da je sve što smo radili bilo s ciljem jačanja Srpske", kaže Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, SNSD je bio uz naroda i kada je ljudima bilo dobro, ali i kad im je bilo teško, navodeći kao primjer majske poplave.