BiH
0

Dodik: Nećemo dopustiti da izbori budu neregularni

SRNA
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je SNSD sigurno veliki pobjednik na narednim izborima i da neće dopustiti "kretanja koja idu ka tome da izbori budu neregularni".

"SNSD je pobjednik i ide na izbore čistog obraza sa svim onim što je uradio. Okrenite se i pogledajte šta je urađeno u RS-u u proteklih osam godina i nemate dileme da glasate za nas", rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac.

On je naveo da je u lokalne zajednice Republike Srpske ulagano mnogo, podsjetivši na niz investicija, izgradnju infrastrukture, autoputeva, dvije termoelektrane, hidrocentrale i na reagovanje vlasti nakon poplava da bi se ublažile posljedice.

Dodik je najavio da će u utorak, 30. septembra biti potpisan ugovor o rekonstrukciji Univerzitetske bolnice-Kliničkog centra Banja Luka, čija je vrijednost 89 miliona eura, ističući da će ovaj grad, a time i RS dobiti najsavremeniju zdravstvenu ustanovu.

"Želimo stabilnu, čvrstu Banju Luku, čistu i urednu sa što više radnih mjesta, a tako i čitavu Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, cilj je da se izgradi stabilno, srećno i mirno društvo i da se obezbijedi ekonomski prosperitet i zapošljavanje ljudi.

Dodik je rekao da je dezinformacija da njegov Izborni štab ima problema.

"Danas i pored nekih dezinformacija, moram da kažem da smo održali sastanak svih predsjednika opštinskih odbora i izbornih štabova na kojem je procjenjivana dosadašnja kampanja i dogovoren rad u narednih 15 dana. Oni koji su lagali o tome da Izborni štab ima problema u RS očigledno su znali za taj sastanak, pa su htjeli da naprave lažnu vijest, a to je njihov način rada", kaže Dodik.

On je poručio da će voditi fer kampanju bez ijednog incidenta.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD u prethodnom periodu uradio ogroman posao na bolje u svim sredinama Republike Srpske za razliku od svojih prethodnika.

Ona je naglasila da tek sa stabilnim i funkcionalnim institucijama, na čijem su čelu oni koji brane i zastupaju interese RS, narod može mirno da živi.

"Republici Srpskoj ne trebaju mešetari i lažovi, ne trebaju oni koji su u stanju da varaju na izborima i spremaju se za izborne krađe. Milorad Dodik i Željka Cvijanović pobjeđuju zato što su dio naroda, naši poslanici i naša partija pobjeđuju što su dio naroda. Mi smo narodna vlast i to smo pokazali ovih osam godina", poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić rekao je da je SNSD u prethodnom periodu obezbijedio političku stabilnost i niz ekonomskih projekata.

On je dodao da političku stabilnost ne može da održi Savez za promjene koji čine nepoznat broj političkih subjekata koji su međusobno nesložni, čak i oko pojedinačnih kandidata.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da SNSD partija koja misli na narod i koja čuva institucije RS i u Banjoj Luci i u Sarajevu.