Čestitao Nikoliću
28

Dodik: Poštovat ćemo volju građana Srbije

Klix.ba
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je lideru Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji.

"Za nas je važno da se izbori protekli u dobroj atmosferi i mi ćemo poštovati volju građana Srbije" rekao je Dodik, a javlja dopisnik agencije Anadolija iz Banjaluke.

Predsjednik RS uzdržao se od komentara hoće li se i na koji način Nikolićeva pobjeda odraziti na buduće odnose RS, odnosno BiH i Srbije.

Čestitke na pobjedi, Nikoliću su u nedjelju kasno uveče, uputili lideri Partije demokratskog progresa, Srpske demokratske stranke i Demokratskog narodnog saveza, Mladen Ivanić, Mladen Bosić i Marko Pavić.

Na biračkom mjestu u Banjaluci u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić osvojio je 98 glasova, dok je kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić osvojio 89 glasova. U Sarajevu su glasala 64 birača, od kojih je 43 glasalo za Borisa Tadića, a 18 za Tomislava Nikolića, potvrdio je agenciji Anadolija predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu broj u Banjaluci Aco Jovanović.