Zatražio hapšenje
82

Dodik o dolasku Glavaša u BiH: Otkrio je lokaciju gdje se nalazi i niko ne reaguje, to je nečuveno

V. K.
Foto: Klix.ba/Pixsell/Josip Regovic
Foto: Klix.ba/Pixsell/Josip Regovic
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagovao je na dolazak Branimira Glavaša na područje BiH te je poručio kako je ovaj čin neprihvatljiv.
Između ostalog, Dodik je rekao kako Bosna i Hercegovina ne bi trebala biti mjesto gdje će se sakrivati kriminalci.

"Bez obzira na to što ima dvojno državljanstvo, on je nepravosnažno osuđen i određen mu je pritvor i s toga nadležne institucije u RS-u, FBiH i na nivou BiH moraju hitno da reaguju i pronađu način da Glavaš bude vraćen u Hrvatsku", poručio je Dodik.

Rekao je i kako se Glavaš ne može ni preventivno, kako je to sam rekao, kriti u BiH i čekati pravosnažnu presudu.

"On je jasno napisao i otkrio lokaciju gdje se nalazi i niko ne reaguje. Počinilac zločina nad Srbima osjeća se sigurno na prostoru BiH, to je nečuveno", rekao je Dodik.

Pozvao je i pripadnike policije RS-a da ukoliko pronađu Glavaša na teritoriji ovog bh. entiteta odmah reaguju i preduzmu sve mjere i radnje u saradnji sa institucijama BiH kako bi Glavaš bio isporučen Hrvatskoj.

"Be obzira na to što nije imao zakonsku prepreku da uđe u BiH, imajući u vidu da ima i državljanstvo BiH, treba da imamo u vidu da je riječ o osobi koja je nepravosnažno osuđena i kakve je zločina počinila, te kao takva ne može da se krije na teritoriji BiH", istakao je Dodik.