BiH
2

Dodik: Neosnovano se kritikuju entiteti u vezi sa Elektroprenosom

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas da se neosnovano kritikuju entiteti koji će kao akcionari podijeliti dobit od „Elektroprenosa“ te ističe da je vidljivo da su se u tome udružili pojedini predstavnici međunarodne zajednice i opzicije.

"Previše ima mešetara međunarodne zajednice oko toga", naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On ističe da je neosnovana galama koja traje u vezi s najavama da će entiteti podijeliti dio dobiti.

"Čude me neki koji imaju ekonomsko obrazovanje, koji pokušavaju da budu analitičari, i digli su sada galamu oko tog procesa", rekao je Dodik i naveo da je činjenica da su akcionari "Elektroprenosa" entiteti i da oni odlučuju o sudbini te kompanije i da u tome nema ništa sporno.

"Akcionari su se dogovorili da uđu u donošenje novog zakona te proces upravljanja sredstvima", rekao je Dodik i napomenuo da će na računima te kompanije ostati još 200 miliona KM za investicije, nakon što akcionari podjele dobit od 100 miliona KM.

Čeka se, kaže, nova uprava koja treba da napravi plan poslovanja, a dosad to nije bilo moguće uraditi, jer je, navodi, bilo dosta destrukcije i pokušaja da se sredstva plasiraju mimo učešća u kapitalu.

Naveo je da će Republika Srpska dobiti dio sredstva koja joj pripadaju u skladu s učešćem u kapitalu i to je bio princip kojim su se ranije rukovodili i na čemu je taj entitet institirao.