|

Dodik: Najava o povlačenju u opoziciju je izlaz za SDP

Dodik: Najava o povlačenju u opoziciju je izlaz za SDP
0
S
SRNA
27.12.2011. u 17:45
29
komentara
0

dijeljenja
Dodik: Najava o povlačenju u opoziciju je izlaz za SDP Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da je najava SDP-a da bi se mogao povući u opoziciju u slučaju neuspjeha nove runde razgovora lidera šest političkih stranaka izlaz iz situacije u kojoj ta stranka ne može realizovati svoje politike u Vijeću ministara BiH onako kako je to predstavljala narodu u Federaciji BiH.
"SDP-u je jasno da ne mogu to učiniti na način kako su to predstavljali i da im je bolje da sutra ne budu krivi, ne uđu u sastav Vijeća ministara, i zato sada ova blokada", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka delegacija SNSD-a i SDS-a u Banjaluci.

On je konstatovao da je politika SDP-a legalna sa stanovišta njihovih opredjeljenja, ali da, kako bila legitimna, mora imati podršku drugih koji su uključeni u proces donošenja odluka.

"Te odluke koje oni traže nemaju podršku i mi smo stalno na jednoj klackalici, i samo se bavimo pitanjima kako će se neke politike realizovati i koliko je u njima politike SDP-a", rekao je Dodik, istakavši da je zbog toga neophodan konsenzus u koji su uključene najveće partije.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...