Predizborni skup SNSD-a
3

Dodik: Na Manjači potrebni moteli i skijališta

FENA
Nema Republike Srpske bez jakih općina i gradova i jake Banje Luke, kao njenog glavnog grada, izjavio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u Stričićima na Manjači.

On je rekao da je za RS važno da ima „jake“ političare, te stoga, kako kaže, predstojeći lokalni izbori bitni su ne samo za lokalne zajednice nego za cijelu RS.

Dodik navodi da RS u narednim godinama čekaju važne teme i zbog toga je potrebno da ima jake političke partije i ljude koji iza sebe imaju legitimitet naroda.

Obećao je da će SNSD na području Stričića i cijele Manjače izgradi turističke objekte, motele i skijališta, koji će, navodi, dodatno oživjeti ovaj kraj i pružiti mogućnosti za razvoj zimskog i seoskog turizma.

Na tribini SNSD-a je govorio i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, ističući da je snaga SNSD-a upravo glas naroda i da je zbog toga „neophodno držati se još jače u zajedništvu“.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Slobodan Gavranović također je najavio aktivnosti kako bi se na Manjači pokrenule turistričke aktivnosti i proizvodnja hrane.

Potrebno je također izvršiti i rekonstrukciju niskonaponske mreže, te, kako je rekao, dovršiti radove na vodovodnoj mreži.