Predizborni skup u Han-Pijesku
0

Dodik: Imamo obraza da budemo pred građanima

FENA
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
SNSD-e ima obraza da bude pred vama, jer ostavljamo dobro stanje i općinu Han-Pijesak u razvoju, rekao je predsjendik te stranke Milorad Dodik na predizbornom skupu u toj općini.

"Mi imamo recept za uspjeh i razvoj svih općina u Republici Srpskoj, a svjedoci ste razvoja Han-Pijeska. Ne sumnjam u vašu podršku, a želim da vam kažem da sam odbranio Republiku Srpsku zahvaljujući vama. Moja jedina snaga su vaši glasovi, a to je i vaša snaga. SNSD-e i ja lično smo rehabilitovali Republiku Srpsku, ali i dostojanstvo srpskog naroda“, naveo je Dodik.

On je rekao da "SDS nije ništa radio i iza njih nije ništa ostalo osim što su radili za sebe“.

"Iza SNSD-a su velika djela i projekti. Ne postoji istočni i zapadni dio RS, nego samo postoji jedna RS. Ta podjela postoji samo u glavama SDS-a. Više sredstava je otišlo u razvoj 'istoka' nego u razvoj tzv. 'zapada'. SDS vodi neodgovornu politiku i iz tog razloga nema vašu podršku“, rekao je Dodik na predizbornom skupu na kojem je SNSD-e predstavio kandidata za načelnika, odborničku listu i izborni program.

Kazao je između ostalog, i da je "tokom svih ovih godina i borbe za očuvanje RS svjedok podaničke politike koju vodi Mladen Ivanić i PDP“.

"Znam da ste to prepoznali i da nećete dozvoliti da vas ovaj put sedmog oktobra prevare. RS je ključno pitanje opstanka srpskog naroda, a ključni trenutak u njenom opstanku je bio opstanak policije RS. To je strateško pitanje ovih i budućih generacija RS. Ako hoćete napredak Han-Pijeska podržite SNSD, jer samo veliki vode naprijed“, rekao je Dodik.

Kandidat za načelnika općine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je da se za protekli četverogodišnji period može reći da je bio period stabilizacije i razvoja.

"Racionalno smo trošili budžetska sredstva, a budžet općine Han Pijesak je tokom cijelog perioda bio stabilan. Imali smo dobru saradnju i pomoć Vlade Republike Srpske i zaustavili smo negativne trendove i krenuli uzlaznom putanjom“, rekao je Ostojić.