Apsurdno i ružno
161

Dodik na društvenim mrežama izvrijeđao Kojovića u isto vrijeme dok zajedno sjede na sastanku

N. V.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Nakon današnjeg suđenja Miloradu Dodiku u Sudu Bosne i Hercegovine, on je organizovao sastanak s predstavnicima Trojke u Istočnom Sarajevu. Međutim, dok sjedi i razgovara s njima, na društvenim mrežama objavljuje uvrede na njihov račun.
Dodik (ili neko ko mu vodi profil na X-u) objavio je za Predraga Kojovića iz Naše stranke kako je "bošnjački parazit", "Srbin po profesiji", "konvertit", "najobičnija fukara" i druge neprimjerene kvalifikacije za politički diskurs.

Njegovo ponašanje je još gore kada se uzme u obzir atmosfera u kojoj izgovara ove ružne riječi, a što je u isto vrijeme dok sjedi s Kojovićem u prostoriji. Postavlja se pitanje da li i konverzaciju "oči u oči" vode ovako kako je Dodik vodi na X-u?

Osim Kojovića, na sastanku su iz Trojke još lider NiP-a Elmedin Konaković i SDP-a Nermin Nikšić, te lider HDZ-a Dragan Čović.

Dodik je na Kojovića očigledno ljut zbog toga što ima srpsko ime i prezime, ali ne i radikalne stavove primjerene srpskim nacionalistima, s obzirom na to da mu kao takav kvari priču o srpskoj ugroženosti i srpskim interesima.

Naime, Dodik odavno lične želje pokušava predstaviti kao potrebe svog naroda, stoga mu se stavovi jednog "Srbina iz Federacije", kako on voli kazati, ne uklapaju u političke mantre.