{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"

F
13.5.2011. u 15:00
0
47
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
0
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
Dragan Čavić
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.
Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da “ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma”, a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi “povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija”.

Kada, kako kaže, komentira te izjave, može samo konstatirati “svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici”.

Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.

Lider DP-a je u izjavi Feni također podsjetio da je tvrdio da je Dodik pričom o referendumu doveo RS pred sankcije i sebe i svoje istomišljenike, te da je “suočen s prvom jasnom porukom da će biti sankcija, entitetski predsjednik reterirao i odustao”.

Konstatirajući koliko je to "apsurdno do nevjerovatnih granica", Čavić je podsjetio da je referendumsko pitanje narodu bilo da li prihvata nametnute zakone visokog predstavnika, a da je Dodik na prvi pritisak odustao od tog pitanja.

“Ovo ustvari predstavlja potpunu manifestaciju poraza politike Milorada Dodika, koja je kratkoročna, nepromišljenja, avanturistička, a kada se sukobi s realnim posljedicama, naravno, njegovo političko jurišanje završava se političkim bijegom”, rekao je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: