{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"

F
13.5.2011. u 15:00
0
47
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
0
"Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a i devalvirao Skupštinu i institut referenduma"
Dragan Čavić
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.
Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da “ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma”, a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi “povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija”.

Kada, kako kaže, komentira te izjave, može samo konstatirati “svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici”.

Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.

Lider DP-a je u izjavi Feni također podsjetio da je tvrdio da je Dodik pričom o referendumu doveo RS pred sankcije i sebe i svoje istomišljenike, te da je “suočen s prvom jasnom porukom da će biti sankcija, entitetski predsjednik reterirao i odustao”.

Konstatirajući koliko je to "apsurdno do nevjerovatnih granica", Čavić je podsjetio da je referendumsko pitanje narodu bilo da li prihvata nametnute zakone visokog predstavnika, a da je Dodik na prvi pritisak odustao od tog pitanja.

“Ovo ustvari predstavlja potpunu manifestaciju poraza politike Milorada Dodika, koja je kratkoročna, nepromišljenja, avanturistička, a kada se sukobi s realnim posljedicama, naravno, njegovo političko jurišanje završava se političkim bijegom”, rekao je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: