{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika"

F
13.5.2011. u 14:46
0
84
"Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika"
0
"Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika"
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da je sada potpuno jasno da dok je SNSD i Milorada Dodika neće biti referenduma u RS-u te da je današnji stav Dodika o tom pitanju njegov “neviđeni poraz”.
“Bilo je jasno da referenduma neće uopšte biti i dok god je SNSD-e na vlasti neće ga ni biti, jer su se SNSD i Dodik sada jasno pokazali kao najveći trabanti međunarodne zajednice koji sviraju po njihovim notama”, rekao je Ivanić Feni.

Komentirajući Dodikov stav nakon razgovora s visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Catherine Ashton, on je kazao da je, to “poraz” institucija RS-a i Dodika, koji je “dobio “priču o reformi pravosuđa koja je svakako sastavni dio evropskog približavanja”.

Ivanić podsjeća da treba samo pogledati šta se dešava u Hrvatskoj o pitanju usklađivanja pravosudnog sistema s evropskim normama.

Kao rezultat današnjeg razgovora Dodika s Ashton predsjednik PDP-a vidi i to da neće biti ni ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, a naglašava da “čak prijeti opasnost da se formira još jedna pravosudna institucija - vrhovni sud BiH”.

Smatra da će “negativne reperkusije Dodikove politike tek biti vidljive za koji mjesec”.

Poslanici PDP-a će, prilikom ponovnog razmatranja u Narodnoj skupštini RS-a pitanja o referendumu nakon današnje novonastale situacije, ostati kod istih stavova.

“Glasat ćemo za zaključke za koje smo glasali, a bit ćemo uzdržani o priči o referendumu, kao što smo i bili, a oni koji su predlagali referendum neka i sada glasaju. PDP-ovim glasovima odgađanje ili ukidanje referenduma neće dobiti”, kategoričan je Ivanić.

Ukazuje i da se sada potpuno zaboravilo šta je bilo referendumsko pitanje, a odnosilo se i na suprotstavljanje nametnutim zakonima visokog predstavnika, a da Dodik sada traži “izlaz i da je ovo njegov definitivni neviđeni poraz”.

Podsjeća da se sva priča nije svodila na Sud i Tužilaštvo BiH, već su u referendumskom pitanju bile i nametnute odluke visokog predstavnika o kojima sada nije bilo nijedne riječi”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: