{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik hoće referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH

S
11.3.2011. u 14:24
0
103
Dodik hoće referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH
0
Dodik hoće referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložiće Narodnoj skupštini da usvoji zaključak o organizovanju obavezujućeg referenduma na kojem će se građani Srpske izjasniti o tome da li su potrebni ovakav Sud i Tužilaštvo BiH.
"Ukoliko građani RS na referendumu kažu da su ovakav Sud i Tužilaštvo BiH nepotrebni i da zato nema podrške iz Republike Srpske, u tom slučaju predstavnici RS treba da napuste te institucije", rekao je Dodik danas novinarima u Banjoj Luci, nakon sastanka sa predstavnicima Tima Republike Srpske za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina traženja nestalih lica.

Dodik je uvjeren da će Narodna skupština usvojiti njegov prijedlog i da će se ući u referendum na kojem će građani reći šta misle o sadašnjoj situaciji u Sudu i Tužilaštvu BiH.

On je inicirao sastanak sa ovim timom povodom svoje ranije najavljene inicijative da tema procesuiranje ratnih zlolina počinjenih nad Srbima u BiH bude predmet rasprave u parlamentu RS.

"Sazvao sam ovaj sastanak kako bismo se operativno dogovorili o izradi jedne informacije koju ćemo uputiti Narodnoj skupštini i formulisati određene zaključke", istakao je Dodik.

Predsjednik RS nije mogao da precizira kada će biti održana vanredna sjednica Narodne skupštine o ovom pitanju, jer je riječ o obimnoj informaciji za čije pripremanje je potrebno od sedam do deset dana.

"Treba da prikupim izvještaje različitih institucija, jer je to ozbiljna tema koja se mora uraditi na kvalitetan način, a što podrazumijeva niz različitih podataka koji treba da budu prezentovani parlamentu RS i javnosti", naglasio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: