Nova drskost bahatog lidera
0
Dodik hoće referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH
Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bojkot srbijanskih prozvoda. Vlasnici njihovih fabrika finansiraju njihovu politiku !!!
Zakon o Sudu BiH je prošao sve procedure u parlamentu BiH,SVE i famozno entitetsko glasanje.Tu činjenicu laktasenko krije a zašto?? Pa on je u velikim problemima,danas je entitetski predsjednik a sutra je i predsjednik i premijer zajedno,onaj Džombić je najobičniji laktasenkov nosač jaja u krivinama.Pare su potrošene i šta sada,on nalazi kako da zabavlja prevaren narod,zabava je uvijek na fonu nekog referenduma,to se pominje stalno AV AV AV AV AV a ništa od toga. :))))Pa ne može jedan entitet odlučivati o zakonu donešenom u Državnom parlamentu referendum av av av av av av hahahahaha ahahahah hahahahah
Gledajmo realno! Sud BiH radi isključivo za bošnjačke interese. Bošnjaci koriste sve državne institucije za sprovođenje svojih ciljeva. Čak i SIPA vrši pritisak na ljude da daju lažne iskaze na suđenjima jer će u suprotnosti kako kažu njihove porodice ispaštati. Logično je da se onda zaista treba raspisati referendum o takvoj instituciji koja bi trebala raditi u interesu svih naroda a ne samo korist političkih interesa bošnjačkih stranaka. Bošnjaci trebaju konačno shvatiti da BiH dijele sa još 2 naroda i da izbiju iz glave nekakvu unitarnu državu i sve dok se bošnjački vrh ponaša na ovakav način entitetske granice će biti još deblje.
Sasvim pametan stav i potez predsednika RS-e !
A čuj ovog umjetnika,kratko rečeno KRALJ pa opet KRALJ pa na kub Njegov stil i emocija pri izvođenju sevdalinki je svemirske veličine,neprevaziđen,ON i Safet Isović su\"Bogovi\"sevdaha PS.ovo u BL NIKADA na javnom servisu rtrs nećeš čuti,stroga cenzura, Nedeljko Bilkić-uživaj http://www.youtube.com/watch?v=Tx0v0I3iDC0
A čuj ovog MAESTRA,maestro je blaga riječ za ovog umjetnika,SRBINA iz RS-a Ovaj GENIJE,UMJETNIK;MAESSTRO......je duboko poštovan među Bošnjacima Muslimanima u cijeloj BiH,prije svega zato što je Čovjek u punom smislu riječi i zato što MAESTRALNO izvodi pjesme sevdalinke uz saz. Poslušaj http://www.youtube.com/watch?v=WOe3pXzYYfQ
Stani stani Ibar vodo ,Milan Babić http://www.youtube.com/watch?v=HZzUw2tGwek Ovo čuti nećeš,Banja luko i ta tvoja sela Milena Plavšić,rođena banjalučanka http://www.youtube.com/watch?v=7dX94KesD7U Ima još jedna zanimljivost a to je nametanje srpskom narodu u RS trube kao instrumenta,NIKADA se u BiH truba nije svirala a upravo to nametanje je čista politika,u Srbiji je popularna koliko znam a u rs se nameće,pa gdje ćeš jednom kraišniku nametati trubu kao instrument ili jednom Ozrencu gdje u šargija i violina svetinja.
Ma ne da sam djelimično upravo nego to je tako,to su činjenice.Na BN se mogu čuti različite pjesme i taj privatni medij nije cenzurisan,ja govorim o javnom servisu rtrs. Ne mogu se složiti sa tvojim obrazloženjem,kakve veze ima pjesma o BL sa unitarizacijom države::??!!##Prije ćeš čuti pjesmu o rijeci Ibar-\"stani stani Ibar vodo\"ona je malo u sevdah fazonu i meni se dopada,nego o Uni,Sani...itd Ja imam svoje razmišljanje,apsolutna većina pjesama u kojima se spominju prirodne ljepote Bosne i Hercegovine su pjesme Sevdalinke,praktično SVE a taj melos je za javni rtrs servis izgleda neprihvatljiv zato što ga najviše vole i poštuju Bošnjaci Muslimani. Pita jedne prilike novinarka rtrs onog vašeg pjevača Radišu Uroševića\"koje pjesme pjevate\"kaže čovjek doslovno\"srpsku narodnu pesmu i bosansku pesmu sevdalinku...\" moram priznati da sam i ja bio iznenađen odgovorom a ta novinarka ga o tome više nije ništa pitala. Duga je to priča.........
Mislim da si delimično u pravu. Na BN sam sinoc pred spavanje slušao neke krajiške pesme i pominje se Sana, Una Grmeč planina novi grad prijedor hahaah e sad moguce je da sam slučajno naleteo na to i da inače toga slabo ima, ne znam. Sto se tiče izbegavanja naziva u RS to mi je poznato ali ni sam ne razumem zasto. Kao ni onu odluku Karadzica da se u skolama RS uči ekavica nikad mi nece biti jasna (jer sa mozgom nema veze). Ipak mislim da je sustina tog problema u tome sto srpski narod ne zeli ni na koji način da bude uvučen projekat unitarizacije drzave, a prvi koraci na tom putu bi bili \"zajednicka istorija\", zajednicki praznici itd. da bi kasnije doslo jedan prredsednik, ukidanje entiteta i slično, a na samom kraju i jedan (bosanski, bosnjački) narod. Tako da to vidim kao jedan od mehanizama odbrane koji nije savrsen ali ipak služi svrsi.
U RS se sve što ima ikakve veze sa srednjevjekovnom Bosnom izbjegava,imena srednjevjekovnih vladara Bosne se ne koriste ni u kakvim nazivima,apsolutno nikako,to je zanimljivo pa pjesme u kojima se pominje Bosna veoma rijetko se puštaju na javnom servisu rtrs u Bl zanimljivo vi u Srbiji i na vašem servisu koristite riječ Bosna a ovamo preko Drine to je gotovo zabranjena riječ recimo termin Hercegovina se koristi i to često a Bosna gotovo nikada,svedeno je na incidente čak šta više koristi se i riječ Hercegovac a Bosanac NIKADA??? Pjesme koje se puštaju na rtrs u Bl uglavnom pjevaju o recimo gradovima Srbije,rijetkost je čuti pjesmu o nekom gradu iz RS,zašto je to tako,ko će znati??
Mi smo davno dokazali ko smo i sta smo, taj proces je kod nas gotov. Mi smo obnovili srpsku drzavnost jos u 19. veku za razliku od vas koji ni u 21. niste uspeli. A to sta je ostalo na balkanu 500 godina posle turaka dovoljno je da uzmes licnu kartu i pogledas svoje ime i bice ti jasno. Ja sa zovem isto kao i moji preci pre turaka, govorim isti jezik kao i pre turaka, molim se istom bogu kao i moji preci pre turaka, 500 godina moj narod je pruzao otpor okupatoru (kakav takav, bolje nije umeo). A ti? kako se zoves? kom se bogu molis? kojim jezikom govoriš? Jesu li se tvoji stari borili protiv turske okupacije bosne? Mislim da odgovore na ova pitanja svi znamo.
Ako Duduk ne prestane da dipr i ako nase predsjednistvo ne poduzme nesto da prekine provokaciju sumske,sledeci izbori NASER ZA PREDSJEDNIKA!!
Pobjedili ste vi turke u kurce* danu kao i sve ostale. Turci su se najeb*** vasih zena i napravili vas pa onda otisli kuci stvarati normalne familije.Zbog toga vi i dan danas patite i dokazujete se kao veliki Srbi i heroji zasnovani na sve samim lazima jer istinu nemozete podnjeti.
ja volim pisati postove koristeći tuđe nick-ove...
Ne znam odakle ti to da se izbegava. Pogledaj grb RS i videces na njemu pored krune nemanjica i krunu kotromanica sa ljiljanima.. Pogledaj grb srbije i ispod nogu orla videces dva zlatna ljiljana direktno preuzeta od dinastije kotromanica. Njihovo ime je zastupljeno u srbiji (za RS ne znam) onoliko koliko zasluzuju, jer nisu jedina srednjevekovna vladarska porodica. Iamo mi raznih banova, knezova, kraljeva cak i jednog cara. Tvrtko je samo jedan od mnogih. U mom gradu postoji npr. ulica tvrtka kotromanica. Skolama i obrazovnim ustanovama po nekom nepisanom pravilu nikada ne dajemo nazive prema vladarima i političarima, vec samo po umetnicima uglavnom piscima
Ako je taj Tvrto neka značajna istorijska srpska figura zašto se njegovo ime ne daje nekim javnim ustanovama,školama,ulicama....bilo čemu. Ima neki razlog zašto se to izbjegava,pa Kulin Ban,njegovo ime se isto od strane Srba izbjegava,daj mi primjer u RS gdje bilo šta nosi naziv po tom kako kažete srpskom vladaru ili šta je već bio. Nema primjera,zašto,većina srpskog naroda nezna zašto..? Tu je politika doobro uplela prste,ima nešto,ali šta...??
@opleti Da bi postao kralj u bilo kojoj srednjevekovnoj \"drzavi\" kraljevsku krunu si mogao da dobijes samo na dva načina. Prvi je od rimskog pape, a drugi je od nekog patrijarha neke pravosavne zemlje. Tvrtkova titula je glasila \"kralj Srba, Bosne, Pomorja i zapadnih strana\", krunisao se na grobu svetog save u manastiru mileševa gde uzima ime Stefan, dinastičko ime porodice nemanjic, i pridodaje ga svom imenu pa postaje Stefan Tvrtko II Kotromanic. Čak i da je bio bogumil (kao sto ocigledno nije) to nista ne menja. Vas u skoli treba da nauce razliku izmedju vere i nacije. Reci za nekog da je bogumil isto je kao reci da je neko pravoslavac, katolik, protestant, luteranac itd. znaci religijska odrednica. I ti bogumili u srednjevekovnoj bosni su biili srbi, jer ne postoje bosnjaci u tom periodu. To je izmisljena nacija kako bi se islamizovani srbi odvojili od svoje srpske matice.