|

Dodik danas sa Davutogluom

Dodik danas sa Davutogluom
0
S
SRNA
29.1.2011. u 07:51
20
komentara
0

dijeljenja
Dodik danas sa Davutogluom Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarat će danas u Banjoj Luci sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom.
Tokom boravka u Banjoj Luci Davutoglu će se sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

Početak sastanka Davutoglua sa Dodikom zakazan je za 14:30 sati u Palati RS, dok je razgovor sa Radmanovićem planiran za 16 sati.

Davutoglu je u petak doputovao u dvodnevnu posjetu BiH.

Kako je najavljeno iz Ministarstva inostranih poslova Turske, Davutoglu će tokom posjete boraviti u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru i sastati sa članovima Predsjedništva BiH, liderima političkih stranaka.

Davutoglu će tokom posjete razmijeniti stavove o izazovima koji su postavljeni pred zemlju kao što su ustavne promjene, formiranje nove vlasti te razmotriti mogućnost doprinosa Turske tim procesima.

"Davutoglu će tokom posjete RS posjetiti spomenike Otomanske kulturne baštine poput džamije Ferhadija, koja je obnovljena uz podršku Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj", navodi se u saopštenju.

Tokom posjete BiH, Davutoglu, koji je i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope, također će razmotriti mogući doprinos koji Turska može pružiti BiH u okviru Vijeća Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...