{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM

F
2.7.2015. u 15:46
78
102
Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM
78
Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM
Dušanka Majkić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije moralno ni politički ispravno to što je, po navodima nekih medija, poslanica SNSD-a Dušanka Majkić uzela 28.000 KM otpremnine nakon što je samo dva dana "otišla" u penziju, a potom se ponovo aktivirala kao poslanica u državnom parlamentu.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu tačnost.

"Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema pisanju "Slobodne Bosne", poslanica SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić odlučila je krajem maja otići u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos.

Majkić je, 25. maja ove godine izdato rješenje o "prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika zbog odlaska u penziju po sili zakona".

Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna "pomoć" u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plaća u toj godini.

No, samo dva dana kasnije Majkić je dobila još jedno rješenje - ovoga puta o "sticanju statusa stalno zaposlenog poslanika", što znači da je u penziji provela svega dva dana, da stekne formalne uvjete za isplatu otpremnine u iznosu od oko 28.000 KM, navodi "Slobodna Bosna".

Novim rješenjem od 27. maja, Dušanki Majkić je utvrđen koeficijent plaće u visini 8,50 s dodatkom 0,50 posto na osnovnu plaću za svaku godinu radnog staža.

U tom trenutku, Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža!

Sarajevski list piše da je cijeli manevar s odlaskom u penziju bio sračunat s jasnim ciljem da naplati otpremninu u iznosu od 28.000 KM, jer je Majkić šest mjeseci prije jednodnevnog odlaska u penziju obnovila mandat na parlamentarnim izborima i stekla formalne uvjete za status profesionalnog poslanika, sa svim privilegijama koje taj status nosi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: