{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM

F
2.7.2015. u 15:46
78
102
Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM
78
Dodik će provjeriti da li je Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM
Dušanka Majkić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije moralno ni politički ispravno to što je, po navodima nekih medija, poslanica SNSD-a Dušanka Majkić uzela 28.000 KM otpremnine nakon što je samo dva dana "otišla" u penziju, a potom se ponovo aktivirala kao poslanica u državnom parlamentu.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu tačnost.

"Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema pisanju "Slobodne Bosne", poslanica SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić odlučila je krajem maja otići u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos.

Majkić je, 25. maja ove godine izdato rješenje o "prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika zbog odlaska u penziju po sili zakona".

Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna "pomoć" u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plaća u toj godini.

No, samo dva dana kasnije Majkić je dobila još jedno rješenje - ovoga puta o "sticanju statusa stalno zaposlenog poslanika", što znači da je u penziji provela svega dva dana, da stekne formalne uvjete za isplatu otpremnine u iznosu od oko 28.000 KM, navodi "Slobodna Bosna".

Novim rješenjem od 27. maja, Dušanki Majkić je utvrđen koeficijent plaće u visini 8,50 s dodatkom 0,50 posto na osnovnu plaću za svaku godinu radnog staža.

U tom trenutku, Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža!

Sarajevski list piše da je cijeli manevar s odlaskom u penziju bio sračunat s jasnim ciljem da naplati otpremninu u iznosu od 28.000 KM, jer je Majkić šest mjeseci prije jednodnevnog odlaska u penziju obnovila mandat na parlamentarnim izborima i stekla formalne uvjete za status profesionalnog poslanika, sa svim privilegijama koje taj status nosi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: