{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dušanki Majkić i Živku Marjancu isplaćena sredstva u iznosu od 157 prosječnih penzija u RS

5.7.2015. u 13:10
73
150
Dušanki Majkić i Živku Marjancu isplaćena sredstva u iznosu od 157 prosječnih penzija u RS
73
Dušanki Majkić i Živku Marjancu isplaćena sredstva u iznosu od 157 prosječnih penzija u RS
Živko Marjanac i Dušanka Majkić
U samo jednom danu Dušanka Majakić primila je ukupno 83 prosječne penzije građana entiteta Republika Srpska, dok su Živku Marjancu iz budžeta BiH jednim potezom isplaćena sredstva u iznosu od 74 prosječne penzije u RS.
Dušanka Majkić i Živko Marjanac iz SNSD-a spremaju se po ko zna koji put za najavljeni referendum u entitetu Republika Srpska. Za razliku od prethodnih, ove godine Majkić i Marjanac ulaze u referendum sa ukupno 157 prosječnih penzija u Republici Srpskoj.

U trenutku dok je prosječna penzija u entitetu RS 342 KM i predstavlja 41,02 posto prosječne plate u RS i dok je najniža penzija za minimalan staž od 15 godina 174 KM, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić primila je na račun otpremninu u iznosu od 28 hiljada KM uprkos tome što nije u penziji.

Isti slučaj je i sa Živkom Marjancom koji je kao zamjenik ministara odbrane BiH 2014. godine primio otpremninu u iznosu od 25.492 KM, a koji također nije u penziji nego obnaša dužnost potpredsjedavajućeg Vijeća naroda Vlade Republike Srpske.

Kadrovi SNSD-a očito nisu inferiorni prema instuticijama države BiH kada je potrebno da iz državnog budžeta naplate enormna sredstva za lične potrebne.

Tako Majkić poštuje zakone u BiH i shvata da je zakon pisani izvor prava, odnosno opšti akt sa najvišom pravnom snagom poslije državnog ustava i da joj "po sili zakona pripada otpremnina".

Prosječna plata isplaćena u maju ove godine u Republici Srpskoj iznosila je 832 KM. U mjesecu martu u manjem bh. entitetu registrovano je ukupno 142.675 nezaposlenih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: