Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ cigara Jel\' to retoričko pitanje ili? :P
PA ŠTA ĆEMO SAD DA PUŠIMO????
pusac sam, ali bi volio da poskupe na 5 maraka po kutiji, jer bi se tada uzivalo u svakoj, i da nam uvedu zabranu pusenja na javnim mjestima to bi bio raj, da ne placemo kad izadjemo u kafic, gusimo se kao da smo u gasnim komorama!
za ove prije mene... slazem se da treba legalizovati travu... pa nek i na to stave porez... pa ko voli nek izvoli... ja npr. volim.. :D
nije ni meni kjasno kada ljudin kukaju da nemaju za hljeba, ali cigara u ruci...ali istovremeno ne želim biti previše kritična, ko zna kako se ti ljudi osjećaju...sa strane gledajući jeste totalno iracionalno... Uh, ali kako mi travu opisaste, bogami...daj bo e da ne probam, imate me onda na savjesti :-)
Ko god ce prije sebi strpati Drinu u dzep i pustiti vlastito dijete da gladuje te i sam biti gladan, tome treba pod hitno oduzeti to dijete a njega pustiti da crkne. I tu je kraj sve price, tu opravdanja nema nikakvog.
ZA @RAZMISLITE MARIHUANA NE IZAZIVA OVISNOST (ZA RAZLIKU OD CIGARETA) MARIHUANU PUSIM JEDNOM U SEDAM DANA, NEKAD NE ZAPALIM MJESEC DANA, A CIGARETA SVAKI DAN KUTIJA I PO DO DVIJE. CIGARETE I ALKOHOL SU NEUPOREDIVO VECE ZLO OD MARIHUANE LEGALIZUJMO MARIHUANU.
Trava ne stvara tjelesnu ovisnost kao duhan. Ovisnost o duhanu jeste mala ali je ovisnost o travi nikakva, eventualno psiholoska, ali to znaci da umisljate. Koja je razlika? Razlika je u tome sto uz duhan um ostaje bistar dok uz gudru... Ne hvalim duhan, krajnje je stetan, najbolje bi bilo zabraniti nilo kakvu proizvodnju duhana. Poenta onoga sto sam napisao jeste jad u koji su nas stjerali oni za koje SAMI GLASAMO. Kada vidis nekog ko je na rubu propasti sa dvoje gladne djece bez primanja itd. vidjet ces ga sa Drinom u dzepu. To nije oda cigarama, to je čemer naše stvarnosti!
E jadne drzave i jadnog Bosnje kojem se socijalni mir kupi s kafom dnevno i kutijom cigara... Pocrkati sve treba od gladi, jer bolje nije ni zasluzilo.
....dok se more!
Uz dužno poštovanje, pretjeruješ... Nafali cigarete, kao da je to sada...pa hajde onda da i marihuanu legalizujemo, jer imam poznanika kojima je to jedini ćeif i merak...koja je razlika, ovisnost stvara i duhan i trava? I alkohol je nekome merak...i Meni je kafa merak, ali bih možda je pila manje, ako poskupi, što je zdravije... Meni je jedini problem što će gamad od političara taj novac od povećanja poreza potrošiti na sebe, a neće uložiti za zdravstvo, školstvo i dr., a da nije tako, sad bih se potpisala da 1 kg kafe bude 20 KM, ako će to napuniti fondove od kojih ćemo mi građani imati neke koristi.... Ma rasplakao si me sada sa ovom cigarom i merakom....
Treba uvesti porez za nepusace, zato sto se slepaju i udisu nas dim
Sve ove glave kojima je kao sasvim normalno da su nam cigarete duplo skuplje, koji misle da trebamo placati cigarete kao u Hrvatskoj ili u EU, treba dobro osamariti da im se vid razbistri. Zivimo u zemlji gdje je sav merak i luksuz koji mozemo priustiti jeste kutija cigara i jedna-dvije kafe dnevno. Recite da je to poskupljenje OK radniku koji nije dobio platu 3 godine, jedva sastavlja kraj sa krajem i ta mu je cigareta jedino sto ga sprjecava da ne skoci kroz prozor. Sta je sa stotinama hiljada takvih primjera? Cigare ovdje danas nisu luksuz, cigare su droga koja nas dijeli od potpunog ludila! Poskupite cigare, potpisali ste sebi smrtnu presudu! Odbrojavamo dane do konacnog linča!
POREZ NA CIGARETE BI TREBAO BITI 5,00 KM PO KUTIJI MISLITE DA BI DJECA OD 12 GODINA KUPOVALA CIGARETE OVAKO MOGU BIRAT HOCE LI KUPIT SENDVIC ILI CIGARETE
Opet podizu harace... nista novo u odnosu na srednji vijek u kojem se Bosna jos uvijek nalazi. Jos uvijek velicamo Tursku kao maticnu zemlju, placamo danak u krvi, gradimo samo spomenike i memorijale na minula vremena. Kakva buducnost, sretna Nova 1589...