|

Dobri uslovi za skijaše na Bjelašnici i Jahorini

Dobri uslovi za skijaše na Bjelašnici i Jahorini
0
S
Piše: Adisa Pobrić
12.2.2011. u 09:59
26
komentara
0

dijeljenja
Dobri uslovi za skijaše na Bjelašnici i Jahorini Foto: Arhiv
Ljubitelji planina i skijanja i ovog vikenda moći će udahnuti svježi zrak i dobro se provesti na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini.
Na Jahorini je izmjereno najviše snijega. Jutros ga ima 40 centimetara i sunčano je, uz temperaturu vazduha od jedan stepen Celzijusa. Vertikalni transport uredno radi, jedino su van pogona šestosjed Poljice i dvosjed Skočine.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" podsjećaju da je radno vrijeme vertikalnog transporta od 9 do 16 sati.

Na Bjelašnici je jutros visina snijega oko 20 cm i temperatura od -1 stepen Celzijusa, a u toku vikenda radit će liftovi BX, K1 i heliodrom, te trosjedna žičara.

Tokom ovog vikenda se na Bjelašnici održava 6. Kup Srebrna lisica, na kojem će prvog dana biti održan slalom u kojem će učestvovati 80 takmičara (kategorije D1 i D2), a u nedjelju je predviđen održavanje veleslaloma sa oko 200 takmičara.

Na Igmanu, prema riječima glasnogovornice ZOI'84, Muamere Šehić, uslovi za skijanje nisu ni približno dobri kao na Bjelašnici, u funkciji je jedan ski lift, koji koriste uglavnom djeca-polaznici ski škola.

Dobri uslovi za skijanje prethodna dva vikenda privukli su na planine više hiljada skijaša i ljubitelja prirode, a slično će, sigurni smo, biti i ove subote i nedjelje.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...