{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dnevni red od 46 tačaka, jedna i zakon o referendumu

S
25.1.2010. u 07:30
0
8
Dnevni red od 46 tačaka, jedna i zakon o referendumu
0
Dnevni red od 46 tačaka, jedna i zakon o referendumu
Na dnevnom redu 35. redovne sjednice, koja je bila zakazana za polovinu decembra, ali odgođena zbog dvije posebne sjednice parlamenta koje je Vlada RS u međuvremenu zatražila, nalazi se 14 zakonskih prijedloga i 21 nacrt zakona, te nekoliko strategija, izvještaja i informacija.
Pred poslanicima će se naći prijedlozi zakona o izvršenju krivičnih sankcija, o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, o policijskim službenicima i o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela.

U redovnoj proceduri biće razmatrani prijedlozi zakona o transplantaciji ljudskih organa, o transplantaciji ljudskih tkiva i ćelija, o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, o ugostiteljstvu i o javnim skijalištima.

Poslanici će razmatrati prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o Radio-televiziji RS, o stečajnom postupku, o poljoprivrednom zemljištu, o naučnoistraživačkoj djelatnosti i Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

U formi nacrta su zakoni o ugovorima o prevozu u željezničkom saobraćaju RS, o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora, o inspekcijama u RS, o referendumu i građanskim inicijativama u RS, o visokom obrazovanju i o udžbenicima u osnovnim i srednjim školama.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o školovanju i stipendiranju mladih talenata, o sticanju statusa samostalnih umjetnika, o turizmu, o nacionalnim parkovima, o predmetima opšte upotrebe, o pčelarstvu i o sredstvima za zaštitu bilja.

Među 46 tačaka su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o državljanstvu RS, o naknadama za korišćenje prirodnih resursa za proizvodnju električne energije, o notarima, o opštem upravnom postupku, o fiskalnim kasama, o rudarstvu, o geološkim istraživanjima i Zakona o civilnoj zaštiti.

Pred poslanicima će naći Prijedlog strategije obrazovanja RS za period 2009-2014. godine, Prijedlog strategije razvoja kulture RS za period 2010-2015. godine i Nacrt strategije za borbu protiv nasilja u porodici u RS za period 2009-2013. godina, kao i Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2010. godinu.

Na dnevnom redu su izvještaji o realizaciji Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u RS za period od 1. jula 2008. do 30. juna 2009. godine, o izvršenoj analizi položaja javnih institucija u oblasti poljoprivrede i Savjeta za bezbjednost saobraćaja RS o radu za 2008. godinu, te informacija o realizaciji Programa razvoja sporta i Strategije razvoja sporta u RS za period od 1. januara do 1. oktobra 2009. godine.

Početak sjednice Narodne skupštine RS zakazan je za 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: