NSRS
0

Dnevni red od 46 tačaka, jedna i zakon o referendumu

SRNA
Na dnevnom redu 35. redovne sjednice, koja je bila zakazana za polovinu decembra, ali odgođena zbog dvije posebne sjednice parlamenta koje je Vlada RS u međuvremenu zatražila, nalazi se 14 zakonskih prijedloga i 21 nacrt zakona, te nekoliko strategija, izvještaja i informacija.

Pred poslanicima će se naći prijedlozi zakona o izvršenju krivičnih sankcija, o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, o policijskim službenicima i o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela.

U redovnoj proceduri biće razmatrani prijedlozi zakona o transplantaciji ljudskih organa, o transplantaciji ljudskih tkiva i ćelija, o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, o ugostiteljstvu i o javnim skijalištima.

Poslanici će razmatrati prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o Radio-televiziji RS, o stečajnom postupku, o poljoprivrednom zemljištu, o naučnoistraživačkoj djelatnosti i Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

U formi nacrta su zakoni o ugovorima o prevozu u željezničkom saobraćaju RS, o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora, o inspekcijama u RS, o referendumu i građanskim inicijativama u RS, o visokom obrazovanju i o udžbenicima u osnovnim i srednjim školama.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o školovanju i stipendiranju mladih talenata, o sticanju statusa samostalnih umjetnika, o turizmu, o nacionalnim parkovima, o predmetima opšte upotrebe, o pčelarstvu i o sredstvima za zaštitu bilja.

Među 46 tačaka su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o državljanstvu RS, o naknadama za korišćenje prirodnih resursa za proizvodnju električne energije, o notarima, o opštem upravnom postupku, o fiskalnim kasama, o rudarstvu, o geološkim istraživanjima i Zakona o civilnoj zaštiti.

Pred poslanicima će naći Prijedlog strategije obrazovanja RS za period 2009-2014. godine, Prijedlog strategije razvoja kulture RS za period 2010-2015. godine i Nacrt strategije za borbu protiv nasilja u porodici u RS za period 2009-2013. godina, kao i Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2010. godinu.

Na dnevnom redu su izvještaji o realizaciji Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u RS za period od 1. jula 2008. do 30. juna 2009. godine, o izvršenoj analizi položaja javnih institucija u oblasti poljoprivrede i Savjeta za bezbjednost saobraćaja RS o radu za 2008. godinu, te informacija o realizaciji Programa razvoja sporta i Strategije razvoja sporta u RS za period od 1. januara do 1. oktobra 2009. godine.

Početak sjednice Narodne skupštine RS zakazan je za 10 sati.