BiH
0

Pred ministrima RS-a OHR-ov popis imovine

SRNA
Vlada RS
Vlada RS
Vlada Republike Srpske razmatrat će danas Informaciju o izvršenoj analizi popisa državne imovine koju je sačinio OHR, najavljeno je iz Sekretarijata Vlade RS.

Na dnevnom redu su Prijedlog zakona o poštanskim uslugama RS, Prijedlog zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti i Nacrt strategije zapošljavanja RS 2010-2014. godine.

Pred ministrima će se naći informacije o spoljnotrgovinskom prometu RS/BiH sa državama potpisnicama Cefte u 2009. godini, o izvršenim kontrolama kvaliteta pšenice iz uvoza, o stanju robnih zaliha merkantilnog kukuruza i o realizaciji Strategije suzbijanja i iskorjenjivanja bruceloze, kao i Prijedlog akcionog plana za sprovođenje Strategije suzbijanja i iskorjenjivanja bruceloze u RS za ovu godinu.

Vlada će razmatrati informacije o radu i o finansiranju predstavništava RS u inostranstvu, o rekonstrukciji Kliničkog centra Banjaluka i o proširenju kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović".

Na dnevnom redu je Izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom za posljednja tri mjeseca prošle godine.

Vlada bi trebalo da odobri 35 miliona maraka Fondu za razvoj i zapošljavanje RS, 15 miliona maraka Fondu za razvoj istočnog dijela RS, 707.699,83 KM za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i 2.406.620,74 KM Republičkoj direkciji za robne rezerve, naplaćenih za isporučeno mineralno đubrivo za proljetnu sjetvu 2009. godinu. 

Sjednica Vlade najavljena je za 10.00, a konferencija za novinare za 12.30 sati.