{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Želimo pomoći BiH u saniranju šteta nakon poplava

3.6.2014. u 12:10
5
22
Đukanović: Želimo pomoći BiH u saniranju šteta nakon poplava
5
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak s predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, nakon kojeg su oba zvaničnika izrazila zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o međudržavnoj granici.
BiH i Crna Gora su na ovaj način postale prve dvije zemlje regiona koje su u potpunosti riješile pitanje granice.

"Sa zadovoljstvom možemo reći da su naša dva povjerenstva potpisala ugovor o međudržavnoj granici koji će sada proći postupak verifikacije i ja sam uvjeren da će to sve biti u redu", rekao je Bevanda.

Tokom sastanka razgovarano je i o ekonomskim pitanjima, izgradnji Jadransko-jonske ceste, kao i drugim infrastrukturnim projektima.

"Jadransko-jonska cesta je značajan projekat i čini mi se da smo konačno uspjeli zainteresirati međunarodne finansijere. To je putni pravac koji nama puno znači i otvara nove perspektive", rekao je Bevanda.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je istakao da dvije zemlje imaju "izuzetnu međudržavnu saradnju".

"Želimo da, kroz ono što možemo sami i kroz animaciju drugih sa širih i bogatijih prostora, pomognemo da se u BiH, Srbiji i Hrvatskoj što prije saniraju posljedice elementarnih nepogoda, kako bi BiH i region u cjelini nastavili da se dinamično kreću putem ekonomskog i demokratskog razvoja", rekao je Đukanović.

On je naglasio da je potpisivanje ugovora o međudržavnoj granici od velike važnosti za regiju.

"To je prvi takav ugovor između zemalja bivše Jugoslavije i ima neke simbolike da su baš BiH i Crna Gora došli do takvog ugovora. Nadam se da će do sličnih rješenja doći i u odnosima među drugim državama na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Đukanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: