BiH
0

Bevanda - Krivokapić: Finalizirati utvrđivanje granice između BiH i Crne Gore

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sastao se danas u Sarajevu s predsjednikom Skupštine Crne Gore i predsjednikom Parlamentarne skupštine OESS-a Rankom Krivokapićem.

Sugovornici su razgovarali o europskom putu BiH i Crne Gore i tom prigodom naglasili da će obje države pomagati susjede na tom putu. Složili su se da su bilateralni odnosi dobri, ali i da ima prostora za dalje unapređenje. Istaknuli su i značaj finaliziranja aktivnosti na utvrđivanju granične crte između BiH i Crne Gore u dužini od 700 metara čime bi se riješilo i posljednje otvoreno pitanje razgraničenja dviju država.

Predsjedatelj Bevanda je upoznao predsjednika Skupštine Crne Gore Krivokapića nedavnim razgovorima s premijerima Zapadnog Balkana i Republike Hrvatske u Londonu o značaju izgradnje Jadransko-jonske autoceste  za cijeli region što bi u konačnici otvorilo nove mogućnosti za poboljšanje ekonomskih, turističkih i trgovinskih potencijala, saopćeno je nakon susreta.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je rekao da postoji spremnost za suradnjom BiH i Crne Gore jer se treba graditi bolja budućnost, ne samo ove dvije susjedne zemlje, nego i cijele regije.

Sastanku je prisustvovao veleposlanik Crne Gore u BiH Dragan Đurović.