Regija
2

Josipović i Đukanović: Zajedničkom saradnjom do regionalnog razvoja

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u svom uredu predsjednika Vlade Crne Gore Milu Đukanovića. Sagovornici su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose i visoki nivo saradnje u brojnim područjima od obostranog interesa.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović istaknuo je snažnu hrvatsku potporu crnogorskim težnjama za priključenje euroatlantskim organizacijama.

Premijer Đukanović zahvalio je na političkoj podršci koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njenom putu u EU i NATO i na specifičnim znanjima i stečenim iskustvima iz pregovaračkog procesa koje je RH stavila na raspolaganje.

Izrazio je zadovoljstvo naporima koje Crna Gora poduzima u približavanju NATO savezu i dinamici intenziviranja pregovaračkog procesa sa EU.

Obostrano je istaknuta važnost zajedničke saradnje u infrastrukturnim projektima, posebno završetak izgradnje Jadransko-jonskog autoputa koji je ključni strateški projekt za obje zemlje, a čija će realizacija imati višestruki utjecaj na razvoj cijele regije, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).