Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad će Željko Komšić u RS i opštine sa hrvatskom većinom
@kad i HDZ-ovci odu ko i proslih godina. A jah, bosanski katolici u RS-u su na nivou kao i Srbi i Hrvatskoj 🤷🏻‍♂️
Jugoslavija je bila građanska, ali neko reče da je Srboslavija. Zašto bi sad sa BiH bio drugačiji kontekst? Bošnjoslavija?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Djonlagicu ko vam brani da prvite gradjansku drzavu imate 23% teritorije pa pravite i SERIJATSKU ako hocete.. RS i HERCEGBOSNA s vama nece..
Torova jos Torova da Tornjaci cuvaju svoje Ovce
Gospodine nastavniče, član predsjedništva BiH gospodin Komšić je na zadnjim izborima imao 225.500 glasova građana Bosne i Hercegovine naspram gospodina Čovića koji je imao 175.000 glasova. Kad vrijeđate Komšića vrijeđate i njegove glasače koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom jedinom domovinom i nemaju drugog predsjednika kao Vi. Kako se Vi ponašate i kakve izjave dajete to ne priliči jednom prosvjetnom radniku.
Tih 225500 se nalaze u sarajevu tuzli zenici bihacu travniku.... velikom vecinom imaju Muslimanska imena, sto bi indiciralo da su Bosnjaci. Zasto tih 255500 nije glasalo za Denisa Becirevica?
Đonlagić kao i obično samo mlati, pa ljudi se izjasnili preko 95% da su nacionalno opredjeljeni a on opet građani, građanska
Komšiću su ugrožena temeljna ljudska prava, ne može kao član predsjedništva tražiti zaštitu Vitalnog nacionalnog interesa.
Jeste , to su pokazali zadnji izbori , posebno kad je u pitanju “građanin” Željkica .Podsjetite me kako je “ građanin “ prošao na izborima.
Garantovano 80%. Svi oni koji nisu pomafijaškim uticajem stranaka UZP, SDA i SNSD!
Čitaj. Srbi ne žele da žive pod muslimanskom vlašću. U tome ti je jedini problem.
Drzava bih ce biti penzionerska
Građanska država bi praktično značila da stranke koje na 30% teritorija dobiju 99% podršku birača vladaju i nad 70% teritorija na kojem nemaju ni 1% podršku birača. Kad bi se i uspostavio takav sistem svakome normalnom je jasno da to ne bi funkcioniralo i da bi se država u krakom vremenu raspala. Jedino rješenje je ravnopravnost tri državotvorna naroda
Jest al u k...u
Kako onda sda uvijek pobjedi ako je velika vecina za gradjansku, a?
Mišljenja sam da bi i Hrvati i Srbi trebali imati više razumjevanja za Bošnjačju frustraciju, jer nakon svega 90ih većina naroda je dobila svoje države osim njih i moraju je dijeliti sa još dva naroda.
Ja sam za BiH iz koje je lako otici. A vi gradite je kako hocete onda.
Ali većina naroda (2:1) nije i nikad neće biti za građansku državu jer znaju da će u njoj ubrzo biti manjina što je strategija Bošnjaka. Srbija bi nasela na to da su Bošnjaci nastavili u YU, a onda se ocepili za desetak godina, ali srećom po Srbe u BIH odigrali su pogrešno. Takođe su pogrešili Bošnjaci u CG kad su glasali za samostalnu CG i prepolovili Sandžak na 2 dela, umesto da traže jedinstvenu pokrajinu u YU. Ovaku su ga sveli na Novi Pazar i 2 kasabe.