BiH
0

Đokić: Neće biti oduziman nivo stečenih prava radnika

SRNA
Petar Đokić
Petar Đokić
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da radni materijal novog zakona o radu potvđuje da se nivo stečenih prava radnika neće oduzimati.

"Nema razloga za nervozu kod sindikata koja se pokušava stvoriti, jer ono što piše u radnom materijalu zakona je potvrda onoga što sam ranije govorio - da se nivo stečenih prava radnika neće oduzimati, već će se ići samo na unapređenje onoga što u oblasti radnog zakonodavstva treba da uradi RS", pojasnio je Đokić.

Govoreći o predstojećem stranačkom kongresu i odluci Glavnog odbora SP-a da bude jedini kandidat za šefa stranke, Đokić, koji je i lider SP-a, rekao je za banjalučku Alternativnu televiziju da je dobio podršku 48 opštinskih partijskih organizacija i da je ovogodišnji izbor urađen na najširi demokratski način.

On smatra da nema razloga da njegov dugogodišnji saradnik i prijatelj, predsjednik Izvršnog odbora SP-a Saša Čudić, koji je bio jedan od kandidata za predsjednika stranke, zbog nezadovoljstva ishodom izbora napusti SP.

"Ne vidim niti mislim da ima razloga da Čudić ode, ali svako ima pravo da donese odluku koju hoće. Ovaj put, taj postupak je vođen u široj demokratskoj osnovi nego ranijih godina", istakao je Đokić.