BiH
2

Mladen Ivanić: Dodikova karijera je pred samim krajem, doživjet će pad na izborima

Klix.ba
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, izjavio tokom gostovanju u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, kako je karijera predsjednika RS-a Milorada Dodikova pred samim krajem, a da se njegovi politički puleni polako pripremaju za njegov pad i prebacivanje odgovornosti na njega.

Prema Ivanićevom mišljenju, Dodik pokazuje znake svoje slabosti, a to se vidjelo tokom posljednjih promjena na čelu Vlade RS.

"Dodik će pasti na izborima, bolje je tako nego na nedemokratski način", rekao je Ivanić.

Na Općim izborima 2014. Dodiku će se suprotstaviti blok opozicionih partija koje će voditi Mladen Bosić, Dragan Čavić i Mladen Ivanić. Kako je Ivanić rekao, žele formirati blok koji će biti prava alternativa vladajućim, te je poručio onima kojima je danas dobro u RS-u da glasaju za Dodika.

Predsjednik PDP-a komentirao je i odnose Dodika i Dragana Čovića, te Dodika i Zlatka Lagumdžije.

"Dodik i Čović igraju neke svoje igre. Postoje mnoge kombinacije zbog kojih to rade, moguće je da imaju neke dogovore i ideje o ekonomskim projektima i koristima kasnije. Nama ne odgovara da se pokreće pitanje Daytona, a to Čović stalno radi. Treći entitet hrvatski narod može dobiti jedino ako načne RS", kaže Ivanić dodajući da je to opasno po RS.

Kazao je kako ne razumije odnos Dodika i Lagumdžije jer su "oni politički i ideološki potpuno drugačiji.

"Čini se da prva ljubav zaborava nema i da je jedino moć to što ih veže", rekao je Ivanić.

Istakao je kako na narednim izborima opozicija treba biti pažljivija i da ne ponavlja greške iz prošlosti. Dodao je kako nemaju podrške iz inozemstva, pogotovo ne iz Beograda.

"A Dodik je doveden na vlast onda kada je obećavao i kad je bilo nada za popravak situacije. Iskoristio je to za dolazak na vlast i pretvorio se u svoju suprotnost", rekao je Ivanić.

Nije želio otkriti imena kandidata za izbore, kazavši kako će to učiniti u martu ili aprilu.

"Ponosni smo na ono što smo dosad napravili kad je u pitanju objedinjavanje opozicije. Za Parlament BiH ćemo ići sa dvije liste, jedna SDS i druga s ostatkom opozicionih partija. Očekujemo oko sedam ili osam mandata iz RS-a", rekao je Ivanić.