BiH
1

Đokić: Cilj SP-a je ekonomski razvoj RS-a

SRNA
Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras da je osnovni cilj ove stranke u narednim godinama ekonomski razvoj Republike Srpske, kao i da je suština budućeg života borba za posao i za nova radna mjesta.

Đokić, koji je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, rekao je da će od januara naredne godine mjesečni borački dodatak primati 58.000 boraca, navodeći da u ovom trenutku Republika Srpska ima 246.000 evidentiranih boraca od prve do sedme kategorije, a da je u prvoj i dugoj kategoriji njih oko 126.000.

On je istakao da je u proteklom periodu reformisan penzijski sistem, da su iz sistema odvojena ona prava koja nisu stečena radom, ali da su zadržana prava koja su u vezi sa boračkom populacijom.

Đokić, koji je prisustvovao izbornoj konferenciji Opštinskog odbora Socijalističke partije, rekao je da je obezbijeđeno da Republika Srpska garantuje isplatu penzija i da se ne može se desiti da nema penzije, kao i da povećanje penzija za godinu dana iznosi 7,3 posto.

Lider Socijalističke partije očekuje da se ova stranka u Rogatici i dalje razvija i bogati novim članovima, "jer ovdje ima kadrovskog potencijala koji prepoznaje prednosti u socijalistikoj ideji i praksi koju socijalisti njeguju, a koje su posvećene čovjeku da društvo bude bolje, razvijenije i pravednije".

"Treba da živimo u državi koja je posvećena socijalnoj pravdi i jednakosti, odnosno da se solidarišemo sa onima kojima je teško i nemoćni su da sami sebi stvore bolje uslove za život", naglasio je Đokić.

Prema njegovima riječima, nephodno je udružiti snage svih onih koji žele dobro ovom kraju i narodu, a preduslov su reforme koje moraju biti nastavljene u Republici Srpskoj i uspostavljanje novog dijaloga u interesu razvoja ekonomije. Bez razvoja ekonomije i novih radnih mjesta teško se može čuvati stabilnost u narednom periodu.

Na izbornoj konferenciji izabran je novi Opštinski odbor Socijalističke partije od 10 članova i Nadzorna komisija od tri člana.