{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đerić: Novac za sanciju šteta uzeti od tajkuna, a ne od radnika i penzionera

F
9.6.2014. u 14:22
0
18
Đerić: Novac za sanciju šteta uzeti od tajkuna, a ne od radnika i penzionera
0
Đerić: Novac za sanciju šteta uzeti od tajkuna, a ne od radnika i penzionera
Vlast i opozicija u Republici Srpskoj, i prije nego što su predložene mjere za sanaciju šteta koje su izazvale majske poplave, iznose suprostavljene stavove o tom pitanju, a posebno načinima finansiranja oporavka RS-a.
Za opoziciju nije prihvatljivo da se uzimaju sredstava od radnika i penzionera za sanaciju stanja izazvanih poplavama, dok iz pozicije odgovaraju da nisu čuli koje to druge konkretne mjere predlažu opozicionari.

Šef kluba poslanika Partije demokratkog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Zoran Đerić ističe da od Vlade nisu čuli šta će uraditi u naplati prihoda od, kako kaže, tajkuna u RS-u te kako misli naplati stotine miliona KM iz Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, ali i drugih firmi koje duguju budžetu.

-Opet donosimo zakone koji će najviše pogoditi radnike, penzionere i privrednike, a tajkune koji su se obogatili na račun RS-a ne vidimo da se nalaze u predloženim Vladinim zakonima – kazao je Đerić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

S druge strane, za vlast je rješenje da se, prvenstevno, kroz Fond solidarnosti kao instrument za provođenje mjera sanacije i obnove, utroši najveći dio sredstava za pomoć stanovništvu, poljoprivredi te obnovi infrastruktura.

Predsjendik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić kaže da svako onaj ko predlaže mjere sanacije treba da predloži i gdje su novci za sanaciju.

On navodi da u budžetu RS-a nema tih sredstava, a pretpostaviti je da će biti i pad prihoda do kraja godina.

-Može se ići na oporezivanje poslodavca ili primaoca – rekao je on i naveo da će i međunarodna pomoć biti skromna ili u kreditima.

Po njegovim riječima, za vrijeme bivše vlasti ostavljeno je dvije trećine dugova, a i oni iznosi koji nisu iz tog vremena, došli su na naplatu.

U opoziciji su bili suzdržani i prilikom određivanja datuma posebnog zasjedanja parlamenta RS-a, jer smatraju da je do petka, 13. juna, suviše kratak rok da se upoznaju o Vladinom prijdlogu zakona za sanaciju šteta.

Međutim, iz vlasti im odgovaraju da su kontradiktorni, jer su još ranije tražili brze mjere za sanaciju šteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: