BiH
0

Dodik: Opoziciji se bijes vidi na licu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da je važno za građene poplavljenih područja da entitetski parlament usvoji mjere sanacije što će skupštinska većina i učini te poziva stanovništvo da zaborave na incidente koji su se dešavali u skupštinskom holu.

Za Vladine mjere je rekao da su odgovorno pripremljene te optužuje pojedine iz opozicije, u čijim općinama nije bilo izlijevanja vode, da svojim djelovanjem u Narodnoj skupštini RS ne doprinose usvajanju prijeko potrebnih odluka o sanaciji posljedica majskih poplava.

Dodik je danas u obraćanju novinarima u skupštinskom holu, kazao da je u ovom trenutku potrebna solidarnost, a ne bilo kakvo, naveo je, bahato ponašanje i upotreba sile od pojedinih poslanika.

"Opozicija želi haos, destabilizaciju RS, nesposobnost Vlade da reaguje i donose mjere. Naša politika je srediti situaciju, pomoći ljudima, pokazati solidarnost", naveo je Dodik i optužio opoziciju da je "nigdje nije bilo u najtežim danima poplava u RS-u, a sada su tu da pokažu svoju nesposobnost, bahatost, zajapurenost i bijes koji se može da vidi na licu svakog opozicionara".

"Oni očigledno nemaju nikakav drugi argument osim fizičke sile", ustvrdio je entitetski predsjednik i najavio da će vlast RS pomoći građanima čim se usvoje mjere sanacije šteta od poplava, prvenstveno s 5.000 KM za ugrožene.

Također, optužio je opoziciju da nije imala konstruktivne prijedloge za mjere sanacije štete od poplava, i da su sami penzioneri tražili od Vlade RS da se od njihovih mjesečnih primanja izdvoje određena sredstva.

Negirao je da u SNSD-u postoji sukob na realaciji Igor Radojičić-Željka Cvijanović.