{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći dan zasjedanja narodne Skupštine RS-a

F
15.6.2014. u 10:43
0
4
Treći dan zasjedanja narodne Skupštine RS-a
0
Treći dan zasjedanja narodne Skupštine RS-a
Poslanici Narodne skupštine RS-a i trećeg dana zasjedanja u Banjoj Luci razmatraju mjere Vlade RS-a za prevazilaženje posljedica majskih poplava u nekoliko općina tog bh. entiteta.
Iako je za objedinjenu raspravu o deset predloženih zakona prijavljeno više od 40 poslanika, protekla dva dan rada obilježilo je često odstupanje od teme, oštre optužbe, pa i koškanje pojedinih poslanika, ali i dalje suprostavljeni stavovi da li će predložene mjere na adekvatan način pomoći poplavljenim.

Dok iz vladajuće stranke pozdravljaju mjere Vlade RS-a, opozicija ukazuje da su očekivali da izvršna vlast izvrši maksimalne uštede i budžetu i tako pomogne građanima, a ne da se opredijeli za nove namete stanovništvu.

Trebalo bi, ističu, insistirati na naplati starih poreskih dugova, a Fond solidarnosti uspostaviti na način da se izbjegnu moguće malverzacije.

SNSD se ne slaže sa konstatacijom opozicije da su predloženi zakoni improvizacija, što je negirala i entitetska premijerka Željka Cvijanovićeva.

Na dnevnom redu posebnog skupštinskog zasjedanja je Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti za obnovu RS-a, kao i Prijedlog zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, oba po hitnom postupku.

Parlamentarci razmatraju i Prijedlog zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije te više izmjena zakona, kojima se, između ostalog, povećavaju porezi na motorna vozila i oružje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: