{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava

F
2.7.2014. u 20:27
2
16
Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava
2
Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Raspravu u Narodnoj skupštini RS-a o odluci o zaduženju za oporavak od poplava večeras su obilježile oštre optužbe vladajuće stranke i opozicije.
Odstupajući od teme parlamentarci su se međusobno verbalno sukobljavali o tome šta je ko radio u prethodnom periodu, kao i ko je odgovoran za poplave u RS i kako se ko ponašao u tom periodu.

Ipak, poslanici opozicije su najavili da će podržali ovu odluku o prihvatanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po hitnom projektu oporavka od poplava, ali i upozorili da je trebala ranije biti usvojena.

Smatraju i da je vlast u RS odgovorna jer su potrebna finansijska sredstva bila na čekanju, iako se znalo da treba riješiti probleme s nasipima za odbranu od poplava.

Sporno im je da u odluci nije navedeno ko će i kako trošiti ove kredite.

Međutim, poslanici SNSD-a i Ministarstva finansija tvrde da su svi detalji o ovoj odluci o zaduženju poznati, jer se o tome razgovaralo i prije tri godine.

Tokom poslijepodnevnog rada poslanici parlamenta RS-a su razmatrali i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, kao i izvještaj o pojavama diskriminacije u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu.

U tom dokumentu su mobing, kao poseban oblik diskriminacije na radnom mjestu, te žalbe na diskriminaciju na osnovu nacionalnog ili socijalnog porijekla, etničke pripadnosti, društvenog položaja i spola, te na osnovu obrazovanja, najčešći razlozi zbog kojih su se građani javljali instituciji Ombudsmena za ljudska prava BiH.

Razmotren je i izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS o radu za 2013.

Parlament je večeras nastavio rad i nakon 20 sati, budući da su preostale samo još dvije tačke za raspravu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: