{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava

F
2.7.2014. u 20:27
2
16
Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava
2
Poslanike RS-a posvađala odluka o zaduženju za oporavak od poplava
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Raspravu u Narodnoj skupštini RS-a o odluci o zaduženju za oporavak od poplava večeras su obilježile oštre optužbe vladajuće stranke i opozicije.
Odstupajući od teme parlamentarci su se međusobno verbalno sukobljavali o tome šta je ko radio u prethodnom periodu, kao i ko je odgovoran za poplave u RS i kako se ko ponašao u tom periodu.

Ipak, poslanici opozicije su najavili da će podržali ovu odluku o prihvatanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po hitnom projektu oporavka od poplava, ali i upozorili da je trebala ranije biti usvojena.

Smatraju i da je vlast u RS odgovorna jer su potrebna finansijska sredstva bila na čekanju, iako se znalo da treba riješiti probleme s nasipima za odbranu od poplava.

Sporno im je da u odluci nije navedeno ko će i kako trošiti ove kredite.

Međutim, poslanici SNSD-a i Ministarstva finansija tvrde da su svi detalji o ovoj odluci o zaduženju poznati, jer se o tome razgovaralo i prije tri godine.

Tokom poslijepodnevnog rada poslanici parlamenta RS-a su razmatrali i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, kao i izvještaj o pojavama diskriminacije u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu.

U tom dokumentu su mobing, kao poseban oblik diskriminacije na radnom mjestu, te žalbe na diskriminaciju na osnovu nacionalnog ili socijalnog porijekla, etničke pripadnosti, društvenog položaja i spola, te na osnovu obrazovanja, najčešći razlozi zbog kojih su se građani javljali instituciji Ombudsmena za ljudska prava BiH.

Razmotren je i izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS o radu za 2013.

Parlament je večeras nastavio rad i nakon 20 sati, budući da su preostale samo još dvije tačke za raspravu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: