Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Djeda Mraz uveseljava sarajevske mališane

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Čerimagić)
U prekrasnoj Coca-Cola kućici svakog dana od početka Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa borave Djeda Mraz i vilenjak. Poznati bh. dječiji pisac Fahrudin Kučuk, autor brojnih romana za djecu, zbirki pjesama, priča i slikovnica (Patuljak Dado iz Popova gaja, Potraga za patuljcima, Tajna zvjezdane sobe), specijalno je za sarajevske mališane odjenuo odoru Djeda Mraza koju je kreirala domaća firma BH Crafts.

Uz njega se sa djecom druži i vilenjak, čije je odijelo također izradila ova domaća firma, dok je vilenjakove čizme aladinke izradio poznati sarajevski papudžija Ahmed Kalajdžisalihović.

Od početka Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Djeda Mraza je posjetilo više od 1000 sarajevskih mališana koji su se s njim družili i slikali. Fotografije su dostupne na Facebook stranici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Djeca, ali i njihovi roditelji, oduševljeni su prisustvom Djeda Mraza na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu pa je njegova kućica uvijek puna veselih mališana.

Roditelji u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa mogu kupiti i paketiće, a onda ih predati Djedu Mrazu da ih uruči njihovoj djeci, a sve to može ovjekovječiti fotograf Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. U suvenirnici Marketa mogu se kupiti i prave jelke.

Djeda Mraz u svojoj Coca-Cola kućici, koja je nedavno zahvaljujući snijegu zablistala kao najljepša filmska čarolija, boravi svakog radnog dana od 16 do 20 sati, a vikendom je tu u terminu od 12 do 14 sati.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.