Posljednji dan Holiday Marketa
0

Druženje sa Lucićem i Dežulovićem te nastup Eve Pilić

Sarajevo-x.com
Danas je posljednji dan Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, koji će biti obilježen brojnim zabavnim sadržajima tokom dana, ali i u večernjim satima.

U nedjelju 15. januara u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će se održati druženje sa Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem uz muzičku pratnju DJ Kože. Novinarsko-spisateljski dvojac Lucić i Dežulović iz Splita, jedni od osnivača poznatog splitskog sedmičnika Feral Tribune, poznati po popularnim satirično-poetskim performansima, će svoj karakteristični repertoar satire večeras predstaviti i publici u Sarajevsko pivo Holiday Pubu s početkom u 20 sati.

Za muzičku pratnju bit će zadužen DJ Kožo, jedan od prvih sarajevskih DJ-a, koji će odličnim izborom muzike dodatno zabaviti sve prisutne.

Poznati dječiji voditelj Elvir Hadžijamaković Lilo, Djed Mraz i DJ Jasmin i danas će zabaviti djecu ispred jelke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, sa početkom u 17 sati. Kao specijalna gošća današnjeg programa nastupit će Eva Pilić iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, poznata po fenomenalnim vokalnim sposobnostima kojima je oduševila publiku u hrvatskom showu Supertalent Nove TV, na kojem se plasirala na peto mjesto. Eva ima 12 godina, ide u treći razred muzičke škole, svira klavir, i članica je crkvenog hora, a da je u pitanju izuzetan pjevački talent potvrđuje i činjenica da je do sada pet puta pobijedila na različitim festivalima.

Posljednjeg dana Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Djed Mraz i vilenjak će se sa djecom družiti od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati. Napominjemo roditelje da fotografije njihove djece sa Djeda Mrazom mogu podići još danas, 15. januara, od 12 do 14 i od 16 do 20 sati.

U Sarajevsko pivo Holiday Pubu su sinoć, predzadnje večeri Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nastupili Sarajevski tamburaši, miljenici publike, koji su još jednom izveli repertoar najljepših pjesama i oduševili sve prisutne u ugodnoj atmosferi Holiday Puba.

Na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu je i dalje u toku rasprodaja u okviru koje svi izlagači svoje proizvode nude po smanjenim cijenama zainteresiranim posjetiteljima, koji će posljednjeg dana Marketa moći pregledati njihovu ponudu te izabrati nešto za sebe i svoje najdraže. Izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su mahom domaće firme, a njihova ponuda uključuje tekstilne proizvode (BH Crafts, Modiko), rukotvorine (Rukom, Žužu's), prehrambene proizvode (Udruženje uzgajivača koza, ovaca i ostalih Tor, Mesna industrija Stanić, Udruženje “Okusi Hercegovinu” ), tehniku (Vivax), suvenire (Present Shop – Galerija Ognjište, Souvenir Shop), i još mnogo toga. Ponudu izlagača posljednjeg dana Marketa možete pogledati od 10 do 22 sata.

MOJA Banka, članica ASA grupacije, jučer je u ASA Čarobnom svijetu dodijelila još 10 poklon paketića za najmaštovitije dječije radove na temu “Sa MOJOM Bankom želje se ostvaruju” i “Sa MOJOM Bankom budućnost je sigurna”. ASA Čarobni svijet će i danas biti otvoren za djecu od 4 do 12 godina od 10 do 22 sata, koja će uživati u mnoštvu zabavnih aktivnosti: bojenju, crtanju, pričanju priča, igranju igrica... Danas će se djeca družiti s maskotama Linom i Pingvinom, a u 14:30 će za njih biti odigrana još jedna lutkarska predstava – Primabalerina.

Vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa će voziti i danas. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.