Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Selam Tufekčić & Band u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

Sarajevo-x.com
Kringračke na Holiday Marketu (Foto: Vanja Čerimagić)
Radničko kulturno-umjetničko društvo Proleter je sinoć, 4. januara, nastupilo u Sarajevsko pivo Holiday Pubu te predstavilo elemente svog dugogodišnjeg kulturno-umjetničkog stvaralaštva i prekrasan repertoar tradicionalnih bosanskohercegovačkih pjesama.

RKUD Proleter je najstarije radničko društvo osnovano 1905. godine u vrijeme vladavine Austro-ugarske, a godinama je prisutno na domaćoj i evropskoj sceni kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Učesnik je mnogih festivala širom Evrope, sjeverne Afrike i Azije, nosilac je brojnih festivalskih priznanja, kao i najvećih priznanja grada Sarajeva i države BiH.

Večeras, 5. januara, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će nastupiti Selam Tufekčić & Band sa repertoarom obrada najpoznatijih domaćih pop i rock hitova. Početak je u 20 sati.

Zabava za djecu nastavlja se u ASA Čarobnom svijetu: Danas će djeca u 17:00 sati moći upoznati još jednu novu profesiju – animatora lutaka, a u 18:00 će biti odigrana i nova lutkarska predstava. Na raspolaganju će im biti i druge zabavne aktivnosti: gledanje crtanih filmova, učenje engleskog jezika, druženje s maskotama, bojenje, osnove žongliranja, kao i igrice ASA Super vozač i PrvoKLASNI Wii turnir u tenisu.

Djeca u Dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta svakodnevno su se igrala sa Kringračkama, čiji se štand također nalazi na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu. Kringračka je domaća didaktička edukativna igračka proizvedena po evropskim tehničkim, tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima. Postoji već 14 godina, a namijenjena je djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Kringračku-slagalicu čine blok-elementi različitih geometrijskih oblika i boja, a uz njenu pomoć djeca mogu graditi i konstruirati zanimljive objekte. Zavisno od dječije mašte, elementi se lako mogu pretvoriti u kuće, mostove, zgrade... Kringračke, kao i ponudu drugih izlagača na Marketu, možete pogledati svakog dana od 10 do 22 sata.

Djeda Mraz i vilenjak će u svojoj Coca-Cola kućici boraviti do kraja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, u terminu od 16 do 20 sati radnim danima. Napominjemo roditelje da fotografije djece sa Djedom Mrazom mogu podići do 15. januara u terminu od 16 do 20 sati te vikendom od 12 do 14 i od 16 do 20 sati.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.