{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca u porodici uče o disciplini

S
24.11.2010. u 12:37
0
0
Djeca u porodici uče o disciplini
0
U emisiji "Odličan, 5+" ovoga puta govorimo o disciplini i njenom značaju.


Najviše se govori o dvije vrste discipline onoj školskoj i onoj unutar porodice. Disciplina se obično uči kroz nagrade i kazne. Najčešće se kaže da je disciplina proces vježbanja, to je društveno prihvatljivo ponašanje. U cjelokupnom tom procesu porodica je vrlo bitan faktor tokom tog učenja i vježbanja.

Unutar porodice se kao prvo trebaju postaviti neki postulati ponašanja. Mjere koje se predlažu su da razgovarate u svakoj prilici sa svojom djecom, budete im primjer i naučite ih šta je dobro, a šta nije.

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: