{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca i roditelji iz Konjević Polja nezadovoljni okončali protest

24.9.2013. u 17:51
20
29
Djeca i roditelji iz Konjević Polja nezadovoljni okončali protest
20
Djeca i roditelji iz Konjević Polja nezadovoljni okončali protest
Foto: Anadolija
Okončan je protest djece i roditelja iz povratničkog naselja Konjević Polje, koji su se jutros okupili ispred zgrade Parlamenta BiH tražeći da vlasti u Bosni i Hercegovini osiguraju djeci u entitetu Republika Srpska da pohađaju nastavu na maternjem jeziku i da im se omogući nastava iz takozvane nacionalne grupe predmeta, javlja Anadolija.
Predsjednik Savjeta roditelja Osnovne škole "Petar Kočić" iz Konjević Polja Muhamed Ahmetović za AA je kazao da nisu najzadovoljniji ishodom današnjih protesta ispred zgrade Parlamenta BiH, ali da sutra idu u Banju Luku kako bi se sastali sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Goranom Mutabdžijom.

"Nakon sastanka nam se obratio federalni ministar Damir Mašić i rekao da je nadležni ministar prosvjete i kulture u Republici Srpskoj (RS) Goran Mutabdžija obećao da će sutra u Banjoj Luci upriličiti sastanak sa predstavnicima Savjeta roditelja iz Konjević Polja", pojasnio je Ahmetović.

Prema njegovim riječima, ministar Mutabdžija im se danas nije obratio, ali im je ministar Mašić rekao da je zamolio ministra da primi predstavnike Savjeta roditelja kako bi se konačno postigao dogovor.

Govoreći o sutrašnjem sastanku, Ahmetović je kazao da su "oni i dalje spremni na kompromis".

"U ovom slučaju možda ćemo ići sa prijedlogom da od prvog do petog razreda bude zastupljena grupa nacionalnih predmeta, a to je bosanski jezik i vjeronauka. Što se tiče kompromisa, mi smo spremni odustati od ostalih predmeta", poručio je Ahmetović.

Podsjećamo, djeca bošnjačkih povratnika u Konjević Polju i Vrbanjcima, oba mjesta u Republici Srpskoj, od početka ove školske godine nisu sjela u školske klupe jer traže da im se omogući nastava iz nacionalne grupe predmeta u skladu sa ustavom, zakonom i privremenim međuentitetskim sporazumom iz 2002. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: