Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rekoh nedavno, pa ću ponoviti. U većini škola u RS-u ne postoji organizirano izvođenje nastave tzv. nacionalne grupe predmeta za Bošnjake. Više od 1.000 bošnjačke djece uče srpski jezik i srpsku historiju. Više od 400 bošnjačke djece u Srebrenici uči da je okupiranje ovoga grada bio otadžbinski pohod Srba i da nije počinjen genocid nad Bošnjacima. To uče djeca čiji su roditelji žrtve genocida, a koja žive u gradu genocida. Bošnjačka djeca u Bijeljini su „razbacana“ u 4. gradske osnovne škole, kako ne bi imali dovoljan broj učenika za uvođenje nacionalne grupe predmeta (18 u razredu), koji propisuje zakon. Dosta je maltretiranja, ponižavanja i zastrašivanja bošnjačke djece! P.S. Da ne pominjemo primoravanje bošnjačke djece na slavljenje tamo nekih tzv. krsnih slava škola, mi ne primoravano djecu bosanskih Srba na prisustvo pri učenju dova, niti iste organizujemo u školama!
Jaro moj dobri a šta je sa ostalim.... ja ne želim da moje dijete uči ni bošnjačku ni srpsku ni hrvatsku nastavu....ne interesuje me hodža, pop...to je za mene sranje....Ko god putuje van BiH može vrlo lako shvatili koliko su ovdje narodi zaluđeni i glupi ! Moje dijete koje je bosanac je najviše ugorženo....njega maltertiraju sranjima od znanja i bošnjaci, i srbi i hrvati.... Ne serite, okupili ste se i serete po svemu,nacionalisti su vrlo blizu fašista što se mene tiče....malo im fali da počnu da istrebljuju one koji nisu kao oni.... Na popisu će ostlih biti više neg hrvata....Hoču i ja svog predstavnika, predsjednika, stranku, školu, posao, kanton, opštinu, državu....hoću i ja sve što imaju bošanjci, srbi i hrvati....shvataš haveru ! Gledam u ovim državnim firmama gdje stranke određuju ko će raditi i to po nacionalnom ključu....tu ti direktor fino kaže "ako se ne učlaniš u SDA npr. dobičeš otkaz kao i da će se pregledati glasač listić da se vidi da li si se izjasnio ko bošnjak !
Racio ti nisi ostali, ti si Bošnjak kojeg je Dobrica Ćosić malo dezorjentirao, ali ne sekiraj se malo po malo doces ti pameti, pa se možda i stidjeti zablude u kojoj si bio. OSIM AKO NISI NEKI ČEDO NA TAJNOM ZADATKU....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Evo bosnjackim politicarima u rs jedinstvena prilika da u vladi rs iskoriste pravo na vitalni nacionalni interes jer je obrazovanje u pitanju.
pita mene drugarica, bosnjakinja iz bijeljine neki dan u po saraj'va: KO SU ZLATNI LJILJANI?! pa jbm vam bogomajku fasisticku, sta radite tim ljudim tamo!!!
Kompleksasi, zasto vam skoro svaka skolska ustanova ima neko kompleksasko ime, sveti ovaj, sveti onaj ?????? Imal bar jedna skola mimo ovog sveti, ili da ne nosi ime nekog vaseg predsjednika, ili sta je vec koji je umro ili ce umrijeti kao ratni zlocinac ????
elhamdulillah !
Gdje su te "bosnjacke" stranke da rijese ovaj problem? Jesu li to ta obecanja koja su davali pred izbore? Da treba pare ukrasti onda bi reagovali u sekundi a ovakve probleme koriste da zamazu oci napacenom narodu...
Prvo su u Vrbanjcima poslije rata srusili osnovnu skolu koju su nasi ocevi, djedovi, pradjedovi pohadjali, da bi na tom mjestu sagradili crkvu.. a onda su tu skolu "premjestiti" par metara od crkve i naravno dali joj ime Sveti Sava (cini mi se da svemu daju to ime).. i onda zele da nasu djecu uce svoju historiju, svoj jezik, da im serviraju svoje lazi.. E pa krajnje vrijeme je da se tome suprostavi.. roditelji, budite uporni..
a ti sad uživaš u sarajevu....što se ne vratiš tamo i boriš se?
mozda sto mi je suprug odavde??
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
jadna djeca, ni kriva ni duzna moraju ispastati ... nemaju nikakva prava. :(
Dobro je izumiru krivoslavci.to je obecavajuce!
Kad bi u Sarajevu, Tuzli, Zenici itd., djeca Hrvata i Srba imala osigurano školovanje na materinjem jeziku, onda bi ovaj tekst i ovakav postupak roditelja Djece iz Konjević polja imao smisla, ovako nema....
Upravo tako, ja ti mogu potvrditi da je iz godine u godinu sve više učenika koji iz FBiH(hrvata) dolaze srednju školu pohađati ovdje u Istočnom Sarajevu, baš iz tih razloga što im tamo u potpunosti nameću neko "bošnjaštvo" pa ih roditelji šalju 'vamo jer to licemjerje ljudima smeta, kao multietičnost neka se prosipa a sila se demonstrira preko ocjena i šta ja znam kako već sve u cilju prihvatanja te njihove ideologije.
Možete mislit kako bi glupo izgledalo da ovdje piše djeca tzv bosanacahercegovaca??? Moraš biti puno glup da se u etničkom smisu izjašnjavaš ka neki bosanachercegovac ili samo bosanac ili hercegovac ili glupan itd. Ali ne zamjerim puno takvima i ja sam isto razmisljao dok sam bio u BiH, ALI SAD SAM HVALA BOGU MALO IZVAN PA NISAM VISE POD UTJECAJEM "Ćosićove" velikosrpske propagande......
Ovo je za Ustavni sud i da sankcionisu cijelo ministarstvo RS i tu gamad nacionalisticku. Amin
bas, sjebite djeci zivote odmah u startu svojim glupim podjelama i vitalnim nacionalnim glupostima...
Glup si kao ovi tzv bosanci-hercegovci koji bi pod cijenu zaluđenog zajedništva učili historiju četnički vojvoda...
a ti bi pod cijenu vladavine sda i ostalih pizdarijskih stranaka da djeca sire mrznju i skapavaju od gladi jer rade ko stoka za 300 maraka... i da ih ucimo mrznji i nacionalizmu... jebes to, nek se djedovi bave prosloscu, djeca treba da uzivaju, igraju se, uce i najbitnije vole se medjusobno... neandertalac jedan...
nek Bakir proda svoj Audi i nek se od tih para uposle Bošnjački nastavnici. problem riješen.
Jadna djeca ispastaju zbog svega ovoga,sva djeca imaju pravo na jednako skolovanje,dokle ce vise ovu u RS-u dasputavaju Bosnjake u tom djelu Bosne i Hercegovine pa i oni su ravnopravan narod zar vam to nije jasno.
Ovo je napada na Bosnu i Hercegovinu, ovu gamad iz RS preko Drine treba izgonoto, po ustavu BiH svi gradjani mogu da uce svoj jezik i kulturu samo u RS se nesto zabranju. Gamadi mrs iz Bosne ovo je Bosnjacka zemlja zivljeli smo i prije vas ovdje.
Poturceno pseto mi smo zivjeli prije i zivjecemo zauvjek. Ti si pasce srpsko poturceno i sa tim si izgubio svoj legitimitet i jednak si vanzemaljcu haha ehehee 😂😂😂