Tema emisije Odličan 5+!
0

Diskriminacija u školi - provjerite da li vaše dijete ima problem!

Sarajevo-x.com
Diskriminacija duboko vrijeđa svako dijete. Nijedan vid diskriminacije nije opravdan i mora se sprečavati i ukidati.

Diskriminacija na temelju spolnog usmjerenja, rodnog identiteta i rodnog izražavanja pogađa nas svakodnevno na radnom mjestu, u školi, u porodici, kod prijatelja, kod liječnika, u prodavnici, na ulici. Zbog toga često živimo u strahu i izolaciji. Strah od neprihvaćanja okoline, strah od gubitka posla te strah od fizičkog nasilja, koji su često opravdani, prate nas u svakodnevnom životu.

Učenici u BiH nisu diskriminirani - oni žive diskriminirano.

Učenici su sve rjeđe objekt diskriminacije, a sve češće postaju i ''subjekt'' diskriminacije; njih se već odavno školuje za diskriminaciju.

Da li i vaše dijete ima problem u školi? Pogledajte današnju emisiju Odličan 5+ i saznajte više o ovom problemu.

Iako je projekt Odličan, 5+ u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno-obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničkog prijestupništva možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, nevladine organizacije, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničkog prijestupništva, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033/671-702 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike Primjer za 5+.