|

Desetogodišnji Benjamin postao vlasnik dresa Karima Benzeme

Desetogodišnji Benjamin postao vlasnik dresa Karima Benzeme
59
F
FENA
6.12.2014. u 16:22
43
komentara
59

dijeljenja
1/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na tradicionalnom zimskom dobrotvornom Diplomatskom bazaru, koji je danas organziran u Sarajevu, prodati su dresovi nogometnih zvijezda Karima Benzeme i Edina Džeke.
Nakon aukcijskog nadmetanja dres s potpisom napadača francuske reprezentacije i člana madridskog Reala Karima Benzeme, kojeg je nosio na utakmici Francuska - Španija u septembru ove godine, prodat je za 1.100 KM.

Dres je na aukciju dala Ambasada Francuske u BiH, a njegov vlasnik je postao 10-godišnji dječak Benjamin Ćorić iz Sarajeva.

Nošeni i uokvireni dres kapitena reprezentacije BiH i člana Manchester Cityja Edina Džeke, kojeg je na aukciju dao Rotaract kluba BiH, prodat je za 800 KM, potvrdila je u razgovoru za Klix.ba Nataša Musa, glasnogovornica projekta.

Prikupljena sredstva namijenjena su, između ostalog, za kuću za mlade koji navrše 18 godina, a boravili su u domovima za napuštenu djecu, tzv. Kuću na pola puta u Mostaru, obnovu kuće u Maglaju koja je urušena u poplavama, a čiji korisnici su djeca s poteškoćama u razvoju, Humanitarno-karitativnoj organizaciji (HKO) “Kruh sv. Ante za stipendiranje.

Diplomatski zimski bazar je događaj na kojem se predstavljaju sve zemlje koje u našoj zemlji imaju otvorena diplomatska predstavništva. Na Bazaru su bili izloženi hrana, pića, predmeti, ručni radovi i druge stvari karakteristične za svaku od zemalja učesnica.

Organizatori ističu da su itekako zadovoljni današnjom posjetom, te da je ovo najveći diplomatski bazar dosad.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...