BiH
100

Aukcija u subotu: Benzema bez razmišljanja potpisao dres za unesrećenu djecu BiH

Piše: I. P.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Građani Sarajeva u subotu će moći učestvovati u aukciji za dres fudbalera Karima Benzeme, koji je francuski reprezentativac nosio na utakmici Francuska - Španija u septembru ove godine.

Aukcija se održava u okviru Diplomatskog zimskog bazara u sarajevskoj Skenderiji, a ambasadorica Republike Francuske Claire Bodony danas je održala prijem na kojem je predstavila dres sa potpisom velikog sportiste.

"Ovaj dres je simbol prijateljstva Francuske i Bosne i Hercegovine, a i simbol pomoći djeci Bosne i Hercegovine", rekla je Bodony u razgovoru za Klix.ba.

"Dres francuske reprezentacije poklanjamo u okviru Diplomatskog zimskog bazara, a bazar svake godine organizuje aukcije pa se nadamo da će upravo ovaj dres dostići dobru cijenu kako bi novac koji sakupimo tom prilikom mogao biti uplaćen djeci kojoj je potreban", objasnila je Bodony prisjetivši se kako je fudbaler Real Madrida pristao na potpisivanje dresa koji je tim činom i dobio na vrijednosti.

"Kada smo to rekli Karimu Benzemi on je odmah prihvatio staviti svoj potpis na dres jer zna da će na taj način novac doći djeci iz Bosne i Hercegovine, a mi se iskreno nadamo da će on na ovaj način postići još više nego igrajući u repezentaciji", rekla je Bodony.

Organizacioni odbor Diplomatskog zimskog bazara je tijelo koje će donijeti odluku o tome kojoj organizaciji će novac biti dodijeljen, a ta odluka još nije donesena. Ime organizacije bit će poznato sutra, a svakako je riječ o tijelu koje će novac pokloniti djeci koja su u stanju potrebe.

Svi posjetioci Diplomatskog zimskog bazara koji kupe ulaznicu imat će pravo da učestvuju u aukciji, a ona će biti održana u subotu u 14 sati.

Prošle godine je u sličnoj akciji prodat dres Zlatana Ibrahimovića, a njegova cijena dostigla je iznos od 1.800 KM, a 2012. godine dres Erica Abidala prodat je za čak 3.000 KM.