|

Dres Karima Benzeme na aukciji Diplomatskog bazara u Sarajevu

Dres Karima Benzeme na aukciji Diplomatskog bazara u Sarajevu
0
F
FENA
6.12.2014. u 09:22
2
komentara
0

dijeljenja
Dres Karima Benzeme na aukciji Diplomatskog bazara u Sarajevu
Tradicionalni zimski dobrotvorni Diplomatski bazar koji organiziraju članovi diplomatske zajednice u BiH uz podršku Agencije za međunarodni razvoj SAD (USAID) bit će održan danas u Sarajevu.
Centralno mjesto na Bazaru imat će prodajni štandovi ambasada u BiH. Do sada je potvrđeno učešće 150 izlagača, među kojim će biti i diplomatska predstavništva iz više od 20 zemalja, kao i predstavništva USAID-a, OSCE-a, UNHCR-a i EU u našoj zemlji.

U sklopu Bazara bit će održana aukcija prodaje dresa člana francuske nogometne reprezentacije Karima Benzeme, koji je na taj način podržao učešće Ambasade Francuske u Bazaru i svoj dres poklonio djeci BiH.

Tim povodom u petak je u Ambasadi Francuske u BiH predstavljen dres s poptisom zvijezde madridskog Reala, koji je nosio na utakmici Francuska - Španija, u septembru ove godine.

Ambasadorica Francuske Claire Bodonyi se nada da će dres dostići dobru cijenu na aukciji da bi novac od njegove prodaje mogao biti uplaćen za pomoć djeci u BiH.

"Benzema je prihvatio da stavi svoj potpis na dres i zna da će na taj način novac doći do djece Bosne i Hercegovine. Smatram da je i ovo simbol prijateljtstva Francuske i Bosne i Hercegovine", kazala je ambasadorica Bodonyi.

Diplomatski bazar bit će održan u subotu, 6. decembra od 11 do 17 sati u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...