|

Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325

Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325
0
F
FENA
8.12.2010. u 08:05
0
komentara
0

dijeljenja
Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325 Podići razinu svijesti o obavezama
U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH danas će u Sarajevu biti upriličena promocija Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325 "Žene, mir i sigurnost" povodom desetogodišnjice od njenog usvajanja.
Bit će prezentiran i Akcioni plan Bosne i Hercegovine za implementaciju ove rezolucije koji je Vijeće ministara BiH usvojilo u julu 2010. godine.

Kako je najavljeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, prisutnima bi se trebali obratiti ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i šef Misije Evropske policije u BiH (EUPM) Stefan Feller.

Prezentaciji će, kao komentatori, prisustvovati i zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš, direktorica NGO "Žene ženama" Memnuna Zvizdić i predstavnica UNIFEM-a Magnea Marinosdottir.

Osnovni cilj ove inicijative jeste okupiti sva relevanta tijela, vladine i nevladine organizacije i međunarodne organizacije radi podizanja razine svijesti i znanja o obavezama koje Bosna i Hercegovina kao članica Ujedinjenih naroda treba ispuniti u kontekstu implementacije UNSCR 1325, s posebnim osvrtom na obaveze agencija za provođenje zakona u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.