{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325

F
8.12.2010. u 08:05
0
0
Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325
0
Deseta godišnjica Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325
Podići razinu svijesti o obavezama
U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH danas će u Sarajevu biti upriličena promocija Rezolucije Ujedinjenih naroda 1325 "Žene, mir i sigurnost" povodom desetogodišnjice od njenog usvajanja.
Bit će prezentiran i Akcioni plan Bosne i Hercegovine za implementaciju ove rezolucije koji je Vijeće ministara BiH usvojilo u julu 2010. godine.

Kako je najavljeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, prisutnima bi se trebali obratiti ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i šef Misije Evropske policije u BiH (EUPM) Stefan Feller.

Prezentaciji će, kao komentatori, prisustvovati i zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš, direktorica NGO "Žene ženama" Memnuna Zvizdić i predstavnica UNIFEM-a Magnea Marinosdottir.

Osnovni cilj ove inicijative jeste okupiti sva relevanta tijela, vladine i nevladine organizacije i međunarodne organizacije radi podizanja razine svijesti i znanja o obavezama koje Bosna i Hercegovina kao članica Ujedinjenih naroda treba ispuniti u kontekstu implementacije UNSCR 1325, s posebnim osvrtom na obaveze agencija za provođenje zakona u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: