{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta: Odluka Marinka Čavare je smiješna

15.6.2015. u 15:30
49
72
Demokratska fronta: Odluka Marinka Čavare je smiješna
49
Demokratska fronta: Odluka Marinka Čavare je smiješna
Demokratska fronta današnju odluku predsjednika FBiH Marinka Čavare, da razriješi samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, smatra smiješnom i nekonsekventnom, saopšteno je iz ove stranke.
"Ova odluka nema nikakvih posljedica po rad ministara Demokratske fronte u Vladi Federacije, te nikakvih dodatnih konsultacija neće biti. Ministri DF-a su podnijeli neopozive ostavke, a gospodin Čavara može samo da izabere vrijeme kad će da ih razriješi. S druge strane, Čavarina odluka pokazuje da smo mi u Demokratskoj fronti imali pravo: da HDZ i SDA imaju samo javna preduzeća, jer se ovom odlukom stiču uslovi da stranačke centrale SDA i HDZ upravljaju javnim resursima entiteta FBIH", navode iz DF-a.

Ističu da većina u federalnom Parlametnu više ne postoji i da će "SDA i HDZ morati tražti drugdje nekoga ko bi, za razliku od DF-a, htio da učestvuje u kršenju zakona i ustava ovog entiteta i ove države".

"Na koncu, želimo ovim putem obavijestiti gospodina Čavaru da potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda, Milan Dunović, neće podnijeti ostavku i da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija do isteka mandata, ili dok SDA i HDZ ne nađu većinu u federalnom Parlamentu potrebnu da ga smijene. Demokratska fronta nema namjeru omogućiti HDZ-u da u federalnu Vladu uvede SNSD Milorada Dodika, jer to smatramo anitdržavnim činom“, dodaje se u saopštenju

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: