Komentari (263)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
opet ovi? ako su ratovali za svete ideale i voljeni grb, ko ih yebbe, mogu do mile volje mahati zastavama i pjevati himnu na sav glas. ako su ratovali za pare, dnevnica se pogađa unaprijed, ne dva'espet godina poslije.
tacno tako.......
MMF rekao rampa. Cao, adios, nema vise
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
bolje je da trazite posao nego sadaku.......
Tačno. Treba da traže više radnih mjesta. Para nema i to svi znaju. Zar treba sada dizati kredite od MMF-a koji bi išli u ovakvu vrstu potrošnje.
@ADLER i da drzava ima para.........ne vidim razlog zasto bi neko, bilo ko, radi 4 godine provedeni u ratu trebali biti penzionisani ako nisu stekli uslove za penziju.........pa evo i mi zene smo u ratu radjale djecu, docekivale muskarce sa linije....i dali svoj doprinos na svoj nacin......je li to i mi trebamo da se dignemo i trazimo minimalac..sta je sa demobilisanim borcima koji su se zaposlili.........ne shvatam sta traze
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Prije goloruci na tenkove a sad ne smiješ za debele vratove. ;)
@Kova Očito ne shvataš poentu. :)
ako ćemo vam plaćati vi ste onda plaćenici, a ne heroji. Jeste li se za pare borili?
nema iz Sarajevskog Kantona demobilisanih boracam,a zasto,,,,,zato sto su na mjesto presjednika borackih organizacija vecinom postavljeni kadrovi iz SDA naklonjeni BAKIRU ,,,,,mi smo se borili svoje mrtve dali da nam dodu Sanđaklije,Albanci i svi oni koji imaju marku vise od nas i koji mogu da podmazu i dobili su lokacije ,prostore,privatizavije itd
To je nama naša borba dala Da imamo Bakira za sultana
Divi ovoga debelog, uhranjenog, a a beretkom na slici broj 5... Kriminalac jedan a u penziju bi išao
Ja radim 10 sati dnevno i primam plaću. Bio sam u ratu 23 mjeseca. Hoću li i ja primati išta?
hoću i ja sine 326 maraka i da ležim..treba vas opajdračit dobro
@jojomojo može
Nisu,mi jasni bas ovi. pai moj stari je bio u ratu kao i vi i po kojem to osnovu vi zasluzujete pare a on ne. Sta cemo sa ostalima koju su branili BiH, pa.koju se snalaze radeci sve i svasta a.nisumogli ostati u vojsci.
Lijepo Boga mi, njima ce dati penzije na lezanje, a mi koji smo sami napravili biznise i rintamo nas ko j...e! Ovi su i prije rata lezali, lezali poslije rata i na lezanje dobit ce penziju, a ti se Muzafere kupaj.
Prilika da se postigne pravedno rješenje za borce propuštena je odmah nakon rata. Trebalo je u svim državnim firmama i ustanovama zaposliti maksimalan broj demobilisanih. Kasnije je vrtoglavo rastao broj "boraca". Veliki dio boraca iz 92. je dezertirao i pobjegao na zapad. Kada se rat završio, dobar dio njih se vratio i "sredio" papire. Dezerteru se nikad nije smio priznati status borca.
Ganić je prvi najavio amnestiju i tada je novinar "Oslobodjenja", Slavko Šantić, napisao da se nakon te brzopotezne amnestije svatko može popišati na one mezare i grobove boraca!!
Poruka od Baketa glasi:"Dovidjenja do sledećeg rata,a do tada budite mirni"!
Bio prezivio i onda nogom u guzicu Evropa da nebi opet prezivljavo.
A vidi momcina, svi u naponu snage. Branio sebe, svoj kucni prag, svoju zenu, svoju djecu, svoju mater i sad ti treba placat do kraja zivota? Dok smo svi kolektivno dublje od dna. Inavalide i porodice poginulih zbrinut, ostalo... :autocenzura:
Šta hoće te uhljebi i kozojebi slinavi, vi koji pucate komentare o nekom zaposlenju, pogotovo u godinama u kojima su ti ljudii, što su za radi vašeg dobra, svoje najbolje godine provodili u rovovima i molili boga da prežive. Kad ste tako pametni onda podrumaši, uhljebi, kozojebi slinavi zaposlite ove ljude. Mislim da za tako nešto niste sposobni... Borac Armije BiH....
Opet su blokirali put. Trebat ce mi godina dana da dodem kuci