Kraj drame
1.4k

Delić čestitao Efendiću na pobjedi: Počastvovan sam podrškom 20.000 građana

I. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kandidat Četvorke za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić priznao je večeras poraz čestitavši SDA-ovom kandidatu i aktuelnom načelniku Semiru Efendiću.
Kako je kazao, bila je ovo neizvjesna utakmica do kraja i primjer kulturne i programske kampanje, kakvu smo vodili i kakva bi i trebala krasiti naš politički prostor.

"Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati", kazao je Delić.

On je dodao da ukoliko CIK nađe za shodno da izvrši ponovno brojanje svih glasačkih listića iz općine Novi Grad Sarajevo, Četvorka će im biti na raspolaganju.

"Moram kazati da sam zaista počastvovan podrškom blizu 20.000 naših sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta. (...) Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju. (...) Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje", zaključio je Delić.

Podjetimo, CIK je danas saopćio da je prebrojao sve glasove u općini, a na osnovu unesenih podataka zaključuje se da je Efendić nadmašio Delića za manje od 1.000 glasova.

Delić do danas nije priznao poraz pozivajući na novo brojanje, iako je Efendić još u noći sa 15. na 16. novembar proglasio pobjedu.