Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NS? oni sto su podržali zakon???
Lud zbunjenog jarane...
Ovi cas za narod cas protiv njega ni sam ne znaju sta ce sada ce bit da nikad nisu bili za zakon
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ništa konkretno, samo da se složi kontra. U ovoj državi nema jednog političara da valja, a ne stranke.
Zivjela ljevica!!!!
http://postimg.org/image/gztiodvt1/
Luzeri će ovo izgubiti, ovo je tipićan populistički potez. Nisu znali zakone donositi a kamo li kritizirati
Ovi iz NS su izgubljeni. Pa neki dan kritikuju SDP i DF, a sada su sa njima. Odron. Jesu li glasali za ovaj zakon ?
Koliko ove stranke potcjenjuju gradjane. Nasa stranka glasala za Zakon o radu a sad pokrece pitanje ustavnosti. Kako ih nije stid. Dosta vise i njihove demagogije. Nek znaju iz NS da nemamo svi kratko pamcenje.
Ljevica, konkretno socijaldemokratija, nije za ovog vremena. Drugacije kazano, socijaldemokratija je jako skupa ideologija, ako se uzme u obzir da je njen cilj demokratskim putem, tj. kroz institucije drzave, preobraziti drustvo u socijalisticko. Skupa je ideologija jer nam je drzavno uredjenje takvo da bas i nemamo para za socijaldemokratske principe. Druga stvar, SDP je stranka cije glasacko tijelo vecinom, ake ne apsolutno, cine Bosnjaci. SDP ne kotira bas najbolje medju Srbima i Hrvatima, tako da nema kapacitet na cijeloj teritoriji BiH. Trece, u SDP-u ima jako mnogo "prljavih" ljudi, koji nemaju pojma sta znaci socijaldemokratija. Cetvrta stvar, treba vec jednom prihvatiti da je nasim narodima nacionalisticko-etnicka ideologija sa primjesama teokratije itekako bitna. To je nasa realnost i, zbog toga, ljevica/socijaldemokratija i SDP nikada nece biti relevantan politicki faktor. Posebno SDP, koji sigurno ide u propast... nazalost.
Tako misle oni čiji je život stao 2000. godine. Socijaldemokratija je itekako i neophodno naša budućnost.
Dzema, moj zivot nije stao 2000. godine. Da bi mi dosli do nase buducnosti neophodno je prekrojiti drzavno uredjenje - nama treba gradjansko drustvo i gradjanska drzava sa sto minimalnijom administracijom. To je "pogodno tlo" za socijaldemokratiju. Buduci da su nasi narodi takvi kakvi jesu, procitaj stavku cetiri prvobitnog komentara, ja ne vidim koja bi to politicka opcija mogla ostvariti. Njeni ciljevi bi morali biti prihvatljivi za sve narode u BiH, a svi nasi narodi bi morali biti spremni za ono "gradjansko". To se nece nikada desiti, nazalost moj dobri Dzema.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nasa stranka... Piskit cu kakit cu... Svi isti oca mi... Samo da je hljeba bez motike...
nama treba zakon o neradu, vise je neradnika nego radnika, mene zanima zakon i prava koja imam ja kao neradnik?
ja stvarno ne znam o cemu u ovoj bih ljudi razmisljaju. Jbt svi nesto pisu df ovo sdp ono ... a sagledajte sta je sdp uradio za vrijeme svoje vlasti izgradio infrastrukturu i bar malo nas unaprijedio u nekom smislu.. A sta radi sda? Bake i kompanije drkaju patkicu dok im se rs nastoji odcijepiti, dok skolstvo propada, zdravstvo takodjer o turizmu da ne pricam a i nesto se ne sjecam da se grade autoputevi i da se povezuje drzava. Jbt svaki clanak na df ili sdp kao propale stranke, ublehasi, lopovi a bake i kompanija kradu ispred nosa narodu i svake god politika zavadi pa vladaj.. Trenutno mislim da mi bosanci i hercegovci moramo birati izmedju manjeg zla i trebamo se definitivno okrenuti ljevici jer sa ovom desnicom tonemo sve dublje
ha i ja budalama nasao pisati kojima je pred ocima bake sda bosnjak bosnjastvo ma i ja sebe zamaram glupostima izgleda ovdje svima dobro sa ovim futavcima na vlasti, a neko dodje nesto da promjeni odma 1000 mana se nalazi samo je bake bez mane aferim bake vodi ove ovce u propast i zivite od bosnjastva....
Jaro moj, ljevica, konkretno socijaldemokratija, nije za ovog vremena. Drugacije kazano, socijaldemokratija je jako skupa ideologija, ako se uzme u obzir da je njen cilj demokratskim putem, tj. kroz institucije drzave, preobraziti drustvo u socijalisticko. Skupa je ideologija jer nam je drzavno uredjenje takvo da bas i nemamo para za socijaldemokratske principe. Druga stvar, SDP je stranka cije glasacko tijelo vecinom, ake ne apsolutno, cine Bosnjaci. SDP ne kotira bas najbolje medju Srbima i Hrvatima, tako da nema kapacitet na cijeloj teritoriji BiH. Trece, u SDP-u imas jako mnogo "prljavih" ljudi, koji nemaju pojma sta znaci socijaldemokratija. Cetvrta stvar, treba vec jednom prihvatiti da je nasim narodima nacionalisticko-etnicka ideologija sa primjesama teokratije itekako bitna. To je nasa realnost i, zbog toga, ljevica/socijaldemokratija i SDP nikada nece biti relevantan politicki faktor. Posebno SDP, koji sigurno ide u propast... nazalost.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ulazi nasi poslnici iz sbb u vlast a ovi ljevicari neka ga sipu.Mi smo sa bakirom a ko je bakirom moze se ogrebat a ko nije sta cu mu ja
Traže nešto što ni sami neznaju šta je, očigledno neko od tih glavešina gubi radnu stolicu zato što je slušao Zlaju kako da glasa, svi oni glasaju po nečijem naređenju a ne po znanju i sposobnosti da odmjere šta je ispravno a šta nije...čuvaju stolice ministarske, ali i njima se izmiču jer dođe drugi krokodil jači.
ocjena... 2-...
LJEVICA je sve složnija. To je znak slabljenja pojedinih stranaka koje pripadaju ovom miljeu pa u jedinstvu traže mogućnost dužeg uhljebljenja nakon sljedećih izbora.
Đe ti vidiš komuniste, halucinirajuća vrećo nacionalističkih govana?
Uvod u formiranje jedinstvene ljevice?!