{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati danas raspravljaju o smjenama ministara iz SDA

F
19.7.2012. u 07:55
3
19
Delegati danas raspravljaju o smjenama ministara iz SDA
3
Delegati danas raspravljaju o smjenama ministara iz SDA
PS BiH
Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je početkom jula potvrdio ovu odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a da bi stupila na snagu treba da je potvrdi i Dom naroda državnog parlamenta.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o carinskoj tarifi čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH koji su predložili delegati Borjana Krišto i Dragutin Rodić.

U prvom bi čitanju trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka čiji su predlagači delegati Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Informacija o provođenju Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u BiH.

Prije početka nove, trebala bi biti završena ranije prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: